1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kılıçkaya'da teknesine kavuştu
Kılıçkaya'da teknesine kavuştu

Kılıçkaya'da teknesine kavuştu

Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Baraj Gölü'ne, Antalya'nın Manavgat ilçesinden getirilen gezinti teknesi, yaklaşık 8 saat süren çalışma sonucu vinç yardımıyla suya indirildi.

A+A-

Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya Baraj Gölü'ne, Antalya'nın Manavgat ilçesinden getirilen gezinti teknesi, yaklaşık 8 saat süren çalışma sonucu vinç yardımıyla suya indirildi.

Suşehri Belediyesi tarafından Kılıçkaya Baraj Gölü'nün Türkmenler köyü yakınlarında başlatılan turizm çalışmaları kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesinden yaklaşık 50 yolcu kapasiteli gezinti teknesi satın alındı. 15 metre uzunluğunda, 4 metre 70 santimetre genişliğindeki gezinti teknesi, tırla iki gün süren yolculuğun ardından Kılıçkaya Baraj Gölü'ne getirildi.

Yaklaşık 20 ton ağırlığındaki teknenin indirilmesi için vinç çağrıldı. Teknenin indirileceği yerdeki suyun yeterli derinliğe sahip olmaması üzerine, barajın değişik yerlerinde araştırma yapıldı. Teknenin kolay bir şekilde indirilmesi için uygun bir yer bulunamayınca, gölün kenarında iş makinesi yardımıyla 2 metre derinliğinde, 4 metre genişliğinde bir kanal kazıldı. Tekne, daha sonra vinç yardımıyla yaklaşık 8 saat süren çalışma sonucunda suya indirildi.

İki katlı teknenin indirilmesini izleyen vatandaşların, çalışmaları cep telefonlarına kaydettikleri gözlendi. Kılıçkaya Baraj Gölü'ne tekne getirildiğini duyan vatandaşlar, teknenin indirilmesini saatlerce bekledi.

Bu arada, teknenin bir katının, yoldaki altgeçit ve tünellerden geçmeyeceği düşüncesiyle kesildiği, ikinci katının Kılıçkaya Baraj Gölü içerisinde monte edileceği öğrenildi.

Öte yandan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yaptığı açıklamada, ilçede turizmi canlandırmak ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla satın aldıkları gezinti teknesini Kılıçkaya Baraj Gölü suyuna indirdiklerini söyledi. Sel, ''Bu tekne ile baraj gölünde gezintiler düzenleyeceğiz. Tabii ki bu çalışmalarımızın ilk etabı. Bundan sonra aquaparklar kurulacak ve sahil şeridi yapılarak bu bölgede bir ilki daha gerçekleştirmiş bulunacağız. Etrafı sularla çevrili olan ilçemizi, su turizmi ile tüm dünyaya tanıtacağız'' diye konuştu.

hurdogan.com

Bu haber toplam 960 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.