1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. DEFAV 16. Dayanışma Gecesi düzenlendi
DEFAV 16. Dayanışma Gecesi düzenlendi

DEFAV 16. Dayanışma Gecesi düzenlendi

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 16. Geleneksel Dayanışma Gecesi yoğun ilgi gördü.

A+A-

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) 16. Geleneksel Dayanışma Gecesi yoğun ilgi gördü.

30 Nisan 2011 tarihinde Sheraton İstanbul Hotel Galaxy Balo Salonu’nda gerçekleştirilen geceye; Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İTÜ Vakfı Genel Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Müftüoğlu, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler ve kardeş sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım gösterdi.

1995 yılında kurulan ve destekçilerinin yardımları ile eğitim ve sosyal amaçlı hedefleri doğrultusunda bu günlere gelen; denizcilik eğitimine, denizcilere ve denizci ailelerine destek olmak amacıyla kurulan DEFAV bugüne kadar; 2.383 denizci akademisyen bursu, 2.072 adet sosyal yardım, 2.155 adet öğrenci bursu olmak üzere toplam 6.610 adet yardım gerçekleştirdi. Bu yardımların devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen dayanışma gecesi saat 19.00’da verilen bir kokteylle başladı. Misafirlerin karşılanmasının ardından, saat 20.15’de Impacto Latino müzik grubu eşliğinde yemeğe geçildi.

DEFAV Genel Sekreteri Kapt. Murat Özaydın açılışı yaparak DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur’u konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti.

Temur tüm konukları selamladığı konuşmasında “BİR KEZ BAĞIŞ ÖMÜR BOYU BAĞIŞ DEMEKTİR” adı altında başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi. Bu doğrultuda bağışçılar; öğrenci bursu bağışı, yurt tefrişi bağışı, yurt bursu bağışı, giyim ve yemek bursu bağışı, akademisyen destek bursu bağışı, sosyal yardım bağışı kategorilerinde bu kampanyaya katılabilecekler. Yapılacak bir bağışın sadece manevi olarak geri dönüş yapmayacağını aynı zamanda maddi olarak da kendi kendini tekrarlayacağını vurgulayan Temur; “Maddi olanakları kısıtlı ve zaten ailesi sıkıntıda olan bir öğrenciye verdiğimiz desteği; bazen bir ay boyunca iaşesi kullandığını veya arkadaşları ile paylaştığı evin kirasını ödediğini düşünürsek bunun ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Geçmişte ameliyathane önünde acil tıbbi malzeme bekleyen öğrencimizden, parasızlıktan evinin elektriği kesilen aileye kadar herkese vakfımız destek olmuştur. Vakfımızın en titiz davrandığı konulardan birisi de desteklediği kişileri rencide etmemek için yaptıklarını ve ilgililerin isimlerini gizli tutmaktır.” şeklinde konuştu.

Temur konuşmasında vakfın üye alımıyla ilgili yaşadığı sıkıntıların da aşıldığını vurgulayarak; “Medeni kanundaki değişiklikler nedeniyle son 8 yıldır üye alamıyorduk. Vakfımızın tüzüğü değiştirilerek 2.5 yıldır zorlu hukuki süreci yürüten önceki başkanlarımızdan Müh. Av. Mahmut Karaman ile Av. Serpil Yılmaz’ın çalışmalarıyla artık vakfımıza üye alımına başlayabileceğimizi müjdelemek isterim. Bu konuda yakında ayrıntılı bir duyuru yapacağız.” dedi.

Temur konuşmasına şu şekilde devam etti; “Vakıf bir gönül işidir. Camiamızda ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmanın mutluluğu hiçbir şeyle ölçülemez. Bu güne kadar vakfımızda görev alan tüm yönetim kurulluları ve başkanları ile Kapt. Altay Altuğ, Müh. Cevdet Işık, Kapt. Engin Yücel, Müh. Erkan Dereli, Müh. Mustafa ve Yalçın Öcal ile Deniz Yıldızı Rest Cafe işlemecimiz Cemal Akyüz ve Mustafa Akyüz’e şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu arada kaybettiğimiz önceki yönetim kurulu başkan ve üyelerinden Gündüz Aybay, İlhan Önerdem, Kemal Demir, İlhan Kurtuluş ve Tuğrul Drin’i rahmetle anıyoruz. Bu gece aramızda bulunan Hülya Önerdem, Meral Aybay ve Bilkay Kurtuluş, eşlerinin vakfımıza verdikleri desteği devam ettirmektedirler. Kendilerine teşekkür ederiz.

Denizciler kimi zaman fırtınalarla kimi zaman hasretle boğuşur. Onların sevgilileri, anneleri ve eşleri, denizcilerin her türlü mücadelesinde her zaman yanlarında oldular. Bu gün burada bulunan herkesin değerli eşleri de bizim en büyük destekçimizdir.

Siz hanımefendilere şükran borçluyuz. Kadın denizcilerimiz de dahil burada bulunan tüm kadınları alkışlamak istiyorum.

Vakfımız önceki başkanları da aramızda. Kendilerinin fedakar çalışmaları ile bu günlere getirdikleri vakfımızı yönetim kurulumuzla birlikte daha ileri götürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bunun için işimizden, eşlerimizle ve ailemizle geçireceğimiz zamandan fedakarlık ediyoruz. Bu nedenle başta değerli eş ve aileleri olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, Yılmaz Onur, Murat Özaydın, İlyas Mürtezaoğlu, Can Kıraç, Naşit Yamanyar, Kadir Türker ve Adnan Erdal ile vakıf çalışanlarımıza teşekkür ederim.

Tam kadro ile bu gün burada bulunan ve her zaman tek hedef için, işbirliği içinde çalıştığımız, camiamızın sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Fakültemizde halen devam eden yurt inşaatına maddi ve manevi katkılarından dolayı Başta Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali Yıldırım olmak üzere, Sayın Altay Altuğ, Suay Umut, Bayram Aslan, İbrahim Mazman ile Müsteşarlarımız Sn. Hasan Naiboğlu ve Suat Hayri Aka’ya, Bölge Müdürümüz Sn. Cemalettin Şevli’ye, ayrıca başta Dekanımız Nil Güler ile projeye emeği geçen herkese ve Rektörümüz Muhammet Şahin’e, bizden desteklerini esirgemeyen İTÜ Vakfı yöneticilerine ve aramızda bulunan genel koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Müftüoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz.

Onlar bizim yıllardır beklediğimiz öğrenci kardeşlerimizin barınma sorununu çözmek için bu işe koyuldular. Yurt binamızın Eylül 2011 de tamamlanarak açılmasını özlemle bekliyoruz. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yurt inşasının takibi ve tefrişi için, her türlü destek ve girişimde bulunmaktayız.

Hiçbirimiz yarınların ne getireceğini bilemeyiz, bu nedenle Vakfımız ne kadar güçlü olursa bizlerin geleceği de o kadar güvenli olacaktır.

Her ay desteklediğimiz tam 103 kişi adına, Yönetim Kurulu olarak hepinize teker teker şükranlarımızı sunarız.”

DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur’un konuşmasının ardından DEFAV’a katkı ve katılımları bulunan kurum ve şahıslara plaketleri takdim edildi. Sonrasında denizcilik camiasının duayenlerinden Kapt. Altay Altuğ’a söz verildi. Dostuk ve beraberlik mesajları veren Altuğ, konuşmasının sonunda mızıkasıyla katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Son olarak Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu kürsüye davet edildi. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Naiboğlu DEFAV’ın başlatmış olduğu bağış kampanyasından da takdirle bahsetti. İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerşekesi’nde devam etmekte olan yurt inşasından da bahseden Naiboğlu destekçileri gönülden kutladığını ifade etti.

Telgrafların okunmasının ardından İstanbul Orkestrası sahne aldı. Gecenin sonuna doğru Müh. Erkan Dereli de sahneye gelerek Türk Sanat Müziği eserleri icra etti.

Hediye çekilişiyle sona eren gecede şanslı numaralara sahip kişiler Gökalp Arıdırı tarafından bağışlanan 3 yağlıboya tablo ile Elite Hotel’in 2 adet birer hafta Bodrum tatili de dahil olmak üzere Deniz Yıldızı Rest Cafe tarafından geceye bağışlanan hediyelerin sahibi oldular.

2.20110503093614.jpg

3.20110503093622.jpg

4.20110503093630.jpg

5.20110503093638.jpg

6.20110503093646.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 2304 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.