1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım’a yasa dışı giren gemi sayısı açıklandı
Kırım’a yasa dışı giren gemi sayısı açıklandı

Kırım’a yasa dışı giren gemi sayısı açıklandı

Ukrayna’nın Kırım limanları ile ilgili yasalarını çiğneyen gemilerin hepsinin Rusya bayrağı taşıdığı açıklandı.

A+A-

Ukrayna’nın İşgal Edilen Bölgeler ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakanlığı, nisan ayında 26 geminin Ukrayna yasalarını ihlal ederek Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığını açıkladı. 

İhlalci gemiler Rusya bayraklı

İşgal Edilen Bölgeler ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yapan tüm gemiler Rusya Federasyonu bayrağını taşıyordu. 

Toplamda 66 giriş yapıldı

Kırım limanlarına yasa dışı giriş yapan 26 gemi, Sivastopol (Akyar), Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanları  olmak üzere Kırım’daki limanlara toplamda 66 giriş gerçekleştirdi. 

İşgal altındaki sularda 18 gemi demirli bekliyor

Bunun dışında Bakanlığın açıklamasında gemilerin bekleme alanı olarak kullanılan Kerç, Akyar (Sivastopol), Yalta ve Kefe (Feodosya) limanlarının sularında demir atmış durumda 18 geminin tespit edildiği belirtildi. 

Ukrayna Kırım'daki limanları kapatmıştı

Geçici olarak Rus işgali altında bulunan yarımadadaki limanlar, Ukrayna Bakanlar Kurulunun 30 Nisan 2014 tarihli talimatı ve Ukrayna Altyapı Bakanlığının 16 Haziran 2014 tarihli kararı uyarınca hizmete kapatıldı.
 
Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

İhlalcilere yaptırım uygulanabilir

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

Vira Haber

Bu haber toplam 8254 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.