1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım'da Uluslararası Yat Festivali başlıyor
Kırım'da Uluslararası Yat Festivali başlıyor

Kırım'da Uluslararası Yat Festivali başlıyor

Karadeniz-2013 1. Uluslararası Yat Festivali 26 Haziran saat 15.00’da Sivastopol’ün Primorskiy Bulvarında bulunan yaz sahnesinde yapılacak törenle start alacak.

A+A-

Festival organizatörler Kırım ve Rusya’nın Krasnodar bölgesini bir güzergahta birleştirecek bir etkinlik planladı. Bununla birlikte eğlence ve toplumla bütünleşmek için sporun dışına çıkılmasına karar verildi.

Festival organizasyonunun Rusya ve Kırım’ın Karadeniz kıyılarında uluslararası yat turizmi ve yatçılık altyapısının gelişimine ve tüm Karadeniz ülkelerindeki yatçıların için aynı imkânların sağlanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Festivalin ilk uğrak noktası olacak. Yatların mola vereceği Zolotoy Simvol yat kulübünde kültür, gezi ve konser programları düzenlenecek.

Festivalin Yalta programı kapsamında yatların şehrin merkezindeki rıhtıma demirlemesi bekleniyor. Yatçılar Livadya Sarayı’na ve Massandra Şarap Fabrikasını gezmesi planlanıyor.

Festivalin Kırım aşaması Kefe’de (Feodosiya) sona erecek. Festivale katılan yatçılar Kırım’dan ayrılmadan önce folklor şenliklerine katılacak ve Ayvazovski’nin galerisini ziyaret edecek.

Festivalin Kırım programı müdürü Galina Haritonova “Marina, liman ve turizm şirketlerinin yöneticileri davetleri heyecanla kabul etti ve festivali desteklemeye ve etkinliklere katılmaya hazır olduklarını bildirdi” dedi. Organize Komitesi, Kırım halkının yat festivaline katılmaya istekli olduğunu ve festivali canlı ve unulmaz etmeye istediklerini de kaydettiler.

Festival 7 Temmuz tarihinde Rusya’nın Soçi kentinde sona erecek.

virahaber.com

Bu haber toplam 1340 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.