1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kız Kulesi Meğer Karantina Merkeziymiş
Kız Kulesi  Meğer  Karantina Merkeziymiş

Kız Kulesi Meğer Karantina Merkeziymiş

Dünya koronavirüsle mücadelesini sürdürürken birçok farklı karantina yöntemi geliştirmeye devam ediyor. Peki Kız Kulesi’nin 1800’lü yıllarda yaşanan kolera ve veba salgınlarında karantina hastanesi olarak kullanıldığını biliyor muydunuz?

A+A-

Çin'in Vuhan şehrinde çıkıp tün dünyaya hızla yayılan ve onbinlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs Türkiye’yi de etkisi altında bıraktı.

Türkiye’nin geçmişine baktığımızda birçok karantina merkezinin veba ve kolera salgınını önlemek için kullanıldığı bilgisine ulaşıyoruz. Kız Kulesi’de zamanında salgın hastalıklardan korunmak için hastane amaçlı kullanılmış.

KIZ KULESİ KARANTİNA MERKEZİ OLARAK KULLANILMIŞ

İstanbul Boğazının gözde yerlerinden Kız Kulesi, koronavirüs kısıtlamalarının olduğu bu günlerde karantina tarihiyle tekrar gündeme geldi.

Kız Kulesi, 1830-1831'de kolera salgınının şehre yayılmaması için karantina hastanesine dönüştürüldü. Daha sonra 1836- 1837'de görülen ve 20-30 bin kişinin öldüğü veba salgını sırasında hastaların bir kısmı Kız Kulesi'nde kurulan hastanede tecrit edildi. Kız Kulesi’nde tesis edilen bu hastanede uygulanan karantina ile salgının İstanbul'a yayılması önlenmiş oldu.

Vira Haber

 
Bu haber toplam 53761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.