1. HABERLER

  2. LOJİSTİK

  3. Konyaaltı Sahili yıkılacak mı?
Konyaaltı Sahili yıkılacak mı?

Konyaaltı Sahili yıkılacak mı?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı işletme ihalesinin iptal edilmesine ilişkin, "Sahil projesiyle ilgili ihalesi ve işletme sözleşmesi iptal edilmiştir. Sahilde yıkım, değişiklik öyle bir şey yok.” dedi.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, belediyede düzenlediği basın toplantısında, kamu zararı oluşturmamak amacıyla ihaleyi iptal ettiklerini söyledi. Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı Projesi'nin yap-işlet-devret modeliyle ve tüm masrafların yüklenici firma tarafından yapılması şartı ile iki defa ihaleye çıkarıldığını anlatan Böcek, yüklenici firma çıkmaması üzerine projenin geçmişte belediye tarafından 254 milyon lira harcanarak yapıldığını bildirdi.

İptal kararına ilişkin, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi raporları, sayıştay raporları, iç denetçi raporlarıyla belgeleri Antalya Büyükşehir Belediyesi ekibi olarak sunduklarını ifade eden Böcek, "Bugün itibariyle Antalya Konyaaltı Sahili, 16 milyona yakın turist ve 4 milyon yerli turistimizle 20 milyon ziyaretçinin emrinde olacaktır." şeklinde konuştu.

Kişilerle, geçmiş dönemle ya da projelerle uğraşmadığını, Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı Projesi'ne yönelik de bir problem olmadığını belirten Böcek, "Meselemiz proje değil, Antalya'ya, Türkiye'ye yatırımlar kimsenin cebinden yapılmaz, bu paralar sizlerin, tüyü bitmemiş yetim hakkıdır. Sahil projesiyle ilgili ihalesi ve işletme sözleşmesi iptal edilmiştir. Sahilde yıkım, değişiklik öyle bir şey yok. Emek koyan, katkı veren herkese teşekkürler." değerlendirmesinde bulundu.

Vira Haber

Bu haber toplam 7178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.