1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Körfez'den yeni gemiler gelecek
Körfez'den yeni gemiler gelecek

Körfez'den yeni gemiler gelecek

Hamas lideri Mahmud Zahar, önümüzdeki iki ay Körfez’den Gazze’ye yönelik yeni filolar beklediklerini belirtti.

A+A-

Hamas ile İHH arasındaki bağların sorulması üzerine Zahar, “Müslüman olan Türkiye ile böyle bir bağın olması büyük hata mı? Türkiye ile İsrail arasında bir bağ hoştur, Müslüman ile Müslüman arasındaki bağ ise, hata mı, suç mudur?” diyerek tepkisini gösterdi.

Hamas lideri Mahmud Zahar, önümüzdeki iki ay Körfez’den Gazze’ye yönelik yeni filolar beklediklerini belirtti. Hamas ile İHH arasındaki bağların sorulması üzerine Zahar, “Müslüman olan Türkiye ile böyle bir bağın olması büyük hata mı? Türkiye ile İsrail arasında bir bağ hoştur, Müslüman ile Müslüman arasındaki bağ ise, hata mı, suç mudur?” diyerek tepkisini gösterdi.

Mahmud Zahar, İngiliz The İndependent gazetesi, Gazze’de yaptığı söyleşi sırasında önümüzdeki iki ayda Gazze ablukasını kırmaya çalışan yeni filoların olacağını belirtirken Dünya futbol şampiyonasından sonra en az sekiz geminin, Körfez’den geleceğini söyledi.

Gazze’ye gemi gönderecek Körfez ülkelerinin adlarını vermeyen Zahar, bunların arasında İran olup olmadığı sorulması üzerine de “Neden olmasın” diye konuştu.

Söyleşi sırasında İsrail hükümetini, Hamas elindeki İsrailli asker Gilad Schalit’in serbest bırakılmasına yönelik bir tutuklu değiş tokuşundan vazgeçmekle suçlarken İsrail’in esasen bir anlaşma istemediğini öne sürdü.

Mahmut Zahar, Batı’nın Hamas ve Gazze politikalarını sert dille eleştirirken Batı’nın Gazze’ye “yeni bir Karzai” istediğini savunduğu söyleşide Ortadoğu Dörtlüsünün ablukanın hafifletilmesi için İsrail üzerinde yaptığı baskıyı “büyük bir değişiklik” olarak nitelendirerek bundan duyduğu memnuniyeti yansıttı.

Bu arada, Hamas ile İsrail’in kanlı baskınına uğrayan “Gazze filosu”nu organize eden İHH arasında “yakın bağlar”ın olup olmadığı sorulması üzerine Zahar, “Müslüman bir ülke olan Türkiye ile böyle bir bağın olması büyük hata mı? Müslüman olan Türkiye ile Yahudi olan İsrail arasında bir bağ hoştur, Müslüman ile Müslüman arasındaki bir bağ ise, hata mı, suç mudur” diyerek tepki gösterdi.

Gazeteport

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.