1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Körfez’e gümrük laboratuvarı kuruluyor
Körfez’e gümrük laboratuvarı kuruluyor

Körfez’e gümrük laboratuvarı kuruluyor

Ülke genelinde sınırlı sayıda bulunan Gümrük Laboratuvarlarından biri de Körfez’de kuruluyor. DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel de bu tesisin bölgedeki iş adamları için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirtti.

A+A-

Ülke genelinde sınırlı sayıda bulunan Gümrük Laboratuvarlarından biri de Körfez’de kuruluyor. Belediye tarafından yer tahsisi yapılan laboratuvar için hem gümrük yetkilileri hem de iş dünyasının temsilcileri teşekkür ziyaretinde bulundu.

Türkiye genelinde 6 tane bulunan ve bölgede tek olacak Gümrük Laboratuvarı için Körfez Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında yer tahsisi için karar alındı. Türkiye genelinde sınırlı sayıda bulunan ve bölge için oldukça önemli olan Gümrük Laboratuvarı’nın ilçede kurulacak olması dolayısıyla da Doğu Marmara Gümrük Bölge Müdürü Musa Aydemir, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Başkan İsmail Baran’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ

Doğu Marmara Gümrük Bölge Müdürü Musa Aydemir, Başkan Baran’a laboratuvar için yer tahsisi noktasında teşekkür ederken, “Gerçekten bölgemiz için önemli bir tesis olacak” ifadelerini kullandı. Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel de bu tesisin Körfez’de bulunacak olmasının bölgedeki iş adamları için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek Başkan Baran’a teşekkürlerini iletti.

ÜRÜN ANALİZİ YAPILACAK

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kirazlıyalı da eski belediye binasının bulunduğu alanın bir kısmının laboratuvar için tahsis edildiğini belirterek, “Zemin üzerine iki katlı bir bina yapılacak. Burada ithalat ve ihracat edilecek olan ürünlerin analizleri yapılacak. Böyle bir tesisin ilçemizde olması gerçekten önemliydi. İlçemiz ve illimiz için önemli olduğu için gereken desteği sağladık, sağlamayı da sürdüreceğiz ”dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.