1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Koronavirüs Rotayı Karadeniz'e Çevirecek
Koronavirüs Rotayı Karadeniz'e Çevirecek

Koronavirüs Rotayı Karadeniz'e Çevirecek

Coronavirüs nedeniyle dengeleri değişen sektörlerden biri de kruvaziyer turizmi oldu. Uzak Doğu turlarını iptal eden şirketler yeni rotası Karadeniz oldu.

A+A-

Çin’i etkisi altına alan ve zamanla tüm dünyaya yayılan Koronavirüs, kruvaziyer turizmi de etkiledi. Koronavirüs görülen ülkelerin limanlarına uğramak istemeyen gemiler, rotayı Karadeniz’e çeviriyor.

İstanbul'dan hareket edecek kruise gemileri ilk olarak Sinop Limanı'na uğrayacak, hemen ardından Trabzon ve Gürcistan'da Batum Limanı'na uğrayacak. Kruvaziyer turizminin Karadeniz'e gelmesiyle bölgede turizm faaliyetleri ve gelirlerinin de artması bekleniyor.

KORONAVİRÜS ROTAYI KARADENİZ’E ÇEKECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu,

Uzak Doğu’daki Koronavirüs, Uzak Doğu’ya giden turizm çok etkileyecek gibi görünüyor.

Oraya giden turların birçoğu da iptal oldu. Bunların içerisinde cruiseler de var tabii ki. Şu anda, Sinop’un daha çok cruise rotasında bütün yerlerin bu işten pay alacağını düşünüyorum. İlla ki buraya gidenlerin bir kısmı rotasını başka yere çevirecek.

Karadeniz’de zaten çok fazla nokta yok. Dolayısıyla bu çerçevede geçtiği için, Kırım’dan sonra İstanbul da etkilendi. İstanbul olmadan Karadeniz olmaz. İstanbul’daki liman faaliyete girince otomatik olarak Karadeniz’de de Sinop, Trabzon girecektir" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 17805 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.