1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Korsanlar askeri tekneyi kaçırdı: 3 kayıp
Korsanlar askeri tekneyi kaçırdı: 3 kayıp

Korsanlar askeri tekneyi kaçırdı: 3 kayıp

Nijerya'nın Delta bölgesindeki Bayelsa eyaleti açıklarında korsanların askeri bir tekneyi kaçırmalarından ardından teknedeki 3 askerin kaybolduğu bildirildi.

A+A-

Halkı Koruma Operasyonu Birleşik Görev Gücü'nün sözcüsü Mustafa Anka, yaptığı açıklamada "Nembe yakınlarında saldırıya uğradığımızda 3 askerimiz kayboldu" dedi. Askerlerin öldüğünü söylemek için erken olduğunu belirten Anka, kayıplar için arama-kurtarma ekibinin oluşturulduğunu ifade etti.

Adını vermek istemeyen bir petrol tesisi çalışanı, "Askerler, Nijerya Agip Petrol Şirketi'nin korumaları gibidir. Saldırıya uğradıklarında Harcourt Limanı'ndan Bayelsa'daki Nembe'ye gidiyorlardı" dedi.

Halkı Korumu Operasyonu, Nijerya'nın petrol bakımından zengin Delta bölgesinde bulunan petrol tesislerini korumayı hedefliyor.

Ülkenin petrol bakımından zengin Delta bölgesinde neredeyse her gün korsan saldırılar gerçekleşiyor. Saldırıların arkasında yerel siyasetçiler de dahil bölgede uzun zamandır var olan çıkar gruplarının olduğundan şüpheleniliyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.