1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. KOSDER Olağan genel kurul toplantısı yapıldı
KOSDER Olağan genel kurul toplantısı yapıldı

KOSDER Olağan genel kurul toplantısı yapıldı

Koster Armatörleri ve İşletmeleri Derneği (KOSDER) Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi bugün İstanbul Mercure Otel'de gerçekleştirildi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı ve KOSDER Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Salih Zeki Çakır, DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Şadan Kaptanoğlu ve Recep Düzgit, DTO eski Meclis Başkanı ve Meclis Üyesi Cengiz Kaptanoğlu, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, DTO Meclis Üyesi ve DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Asım İlker Meşe,  Gemi Makine İşletme Meclisi Odası GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saim Oğuzülgen ile denizcilik sektörünün önemli temsilcilerinin katıldığı divan seçiminde KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş açılış konuşması yaparak katılımcıları selamladı. 

Seçimler faaliyet raporlarının sunulmasıyla devam etti. Görüş ve dileklerin sunulduğu bölümde konuşmak için söz alan DTO Meclis Üyesi Cengiz Kaptanoğlu "KOSDER İskenderun'dan Hopa'ya kadar Türkiye'ye çok büyük bir hizmet yaptı. Kavgayı unutmuş, birlik ve beraberlik içinde bir dernek. O yüzden bu derneğe hayranım. Hizmetleriniz için Allah sizden razı olsun" dedi.

Cengiz Kaptanoğlu'ndan sonra söz alan İMEAK DTO Meclis Başkanı ve KOSDER Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Salih Zeki Çakır, DTO Meclisine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yüzde 51'i denizcilerin, yüzde 49'u kamunun olan Türk Koster Anonim Şirketinin kurulacağını müjdelediğine işaret etti ve bu gelişmenin denizcilik sektörü için önemini vurguladı.

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF)Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli ise KOSDER'in tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek teşkil edecek bir kuruluş hikayesi olduğuna dikkat çekti ve KOSDER ikinci genel kuruluna başarılar diledi.

Erkan Dereli'den sonra kürsüye DTO Meclis Üyesi ve DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Asım İlker Meşe çıktı. Meşe de "Dünyanın 760 limanında Türk armatörleri olarak hizmet veriyoruz" diyerek son dönemde denizcilik sektörü için geliştirilen yazılımlardaki gelişmeleri anlattı ve DEFAV olarak ağabey-kardeş geleneğine çok önem verdiklerini vurguladı.

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ise KOSDER çok kısa zamanda çok işler başardı diyerek Salih Zeki Çakır'ı tebrik etti. Koster filosu yenileme filosunda Türk Loydu'nun bir çözüm ortağı olduğuna dikkat çeken Melikoğlu yurtdışında hep beraber mücadele edeceğiz dedi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı da koster filosu yenileme projesinin tekrar uygulamaya konmasına çok sevindiklerini ve projenin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.

"Koster projesi bir prestij projesidir"

Son olarak kürsüde İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran söz aldı. Kıran yeni seçilecek yönetime başarılar dilerken geçmiş yönetime teşekkür etti. Koster filosu yenileme projesini hayata geçirmek için Deniz Ticaret Odası olarak gereken kurumsal desteği vereceklerini belirten Kıran, bunu devletin tırnağını dahi incitmeden yapacaklarını vurguladı. Bu projenin bir prestij ve imza projesi olduğuna da işaret eden Tamer Kıran, projenin oldukça iyi gittiği bilgisini verdi. Kıran ayrıca 7 Haziran 2018 Perşembe günü Müşterek Meslek Komiteleri toplantısı yapacaklarını da açıkladı.

Dilek ve temennilerden sonra derneğin 2018-2020 tahmini bütçesi oylamaya sunuldu.

KOSDER'in yeni yönetim kurulu 11 kişiden oluşuyor:

Bülent Dandin, Pınar Kalkavan, Hüseyin Kocabaş, Salih Zeki Çakır, Burak Akartaş, Engin Dönmez, Fatih Yıldız, Hakan Çendik, Mahmut Turan, Metin Şener, Sinan Atasoy

Denetleme Kurulu:

Ahmet Çolak, Ayhan Aytekin, Barbaros Yüksel, Begüm Nergiz Birben, Serkan Açıkgöz, Vahap Özmen

whatsapp-image-2018-05-10-at-16.03.24.jpeg

whatsapp-image-2018-05-10-at-16.11.42.jpeg

whatsapp-image-2018-05-10-at-16.12.17.jpeg

whatsapp-image-2018-05-10-at-17.31.06.jpeg

whatsapp-image-2018-05-10-at-17.31.41.jpeg

whatsapp-image-2018-05-10-at-17.32.25.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 6267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.