1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kristof Kolomb'un Gemisi Bulundu
Kristof Kolomb'un Gemisi Bulundu

Kristof Kolomb'un Gemisi Bulundu

Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfettiği seyahatte kullanılan ve fırtınada batan amiral gemisi Santa Maria'nın kalıntıları Haiti açıklarında bulundu.

A+A-

İngiliz Independent gazetesi ABD'li arkeologların 10 yıldır üzerinde çalıştıkları ve yüzyılın sualtı arkeolojisi alanındaki en büyük keşiflerinden birini haberinde dünyaya duyurdu. Ünlü kâşif Kristof Kolomb'un 1492'de Amerika'nın keşfiyle sonuçlanan deniz seyahatinde Atlas Okyanusu'nu geçerken kullandığı gemilerden Santa Maria'nın kalıntıları Haiti açıklarında bulundu. Haiti'nin kuzey kıyılarında bugüne kadar deniz yatağındaki 400'den fazla anormallik üzerinde çalıştıklarını söyleyen arkeolog Barry Clifford, "Tüm coğrafî kanıtlar, deniz altı topoğrafyası ve arkeolojik bulgular Kolomb'un amiral gemisini bulduğumuzu işaret ediyor" dedi. Clifford, Haiti hükümetinin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirterek artık gemiye ait kalıntıların çıkarılması için uğraşacaklarını söyledi. 

15'inci yüzyılın ikinci yarısında İspanya'da inşa edilen gemi 1492'de Kolomb tarafından kiralanmış ve Asya'ya yeni bir yol bulmak için çıkılan tarihi deniz keşfine çıkılmıştı. 37 günlük yolculuğun ardından Bahamalar'a ulaşan Kaptan Kolomb ve filosu yaklaşık 10 hafta sonra Haiti açıklarında gece seyrederken kayalıklara çarptı. Gemileri battıktan sonra Haiti adasına çıkan Kolomb ve filosu, Yeni Dünya'daki ilk Avrupa kolonisini adada kurmuştu. Kolomb, geriye kalan 2 gemiyle İspanya'ya dönerek Aragon Kralı II. Fernando ve İspanya Kraliçesi I. Isabel'i 'keşfi' konusunda bilgilendirdi. Ancak Kolomb o sırada ayak bastığı toprakların Asya kıtası olduğunu sanıyordu ve gerçeği öğrenemeden yaşama veda etti. 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.