1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyere konteyner limanı çözümü
Kruvaziyere konteyner limanı çözümü

Kruvaziyere konteyner limanı çözümü

İzmir Limanı'na aynı anda fazla sayıda kruvaziyer gemisinin gelmesi halinde konteyner rıhtımı da yolcular için hizmete açılacak.

A+A-

İzmir Limanı'nda bu sezon kruvaziyer gemi trafiğinde sorun yaşanmaması için yapılan zirveden çözüm çıktı. İzmir Limanı'na aynı anda fazla sayıda kruvaziyer gemisinin gelmesi halinde konteyner rıhtımı da yolcular için hizmete açılacak.

Yeni Asır Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, TCDD İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, toplam 243 geminin 500 bin yolcu getireceği 2011 sezonunda, 3 veya daha fazla geminin geleceği günler için planlama yapıldı.

11 Gün Hesaplandı
Limana 11 gün 3 geminin yanaşması planlanırken Yalçın, "Limana aynı anda değil 4 gemi, 5 gemi de gelse sorun yaşanmayacak" dedi. Toplantıda limanda yapılması gereken işler de ele alındı. Yolcuların rahat yürümesi için liman sahasında asfaltlama yapılması, yolcu bekleme salonuna 5 optik okuyucu ve ikinci X-Ray cihazının yerleştirilmesi kararı alındı.

Liman işletme müdürlüğü önündeki viyadük ayaklarının kaldırılması için de Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne başvurulacağı açıklandı. Zirvede Demirtaş'ın önerisi doğrultusunda 3 ve daha fazla gemi geldiği günlerde TCDD'den otopark yeri kiralanması talebi de gündeme geldi.
Ege Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Alex Baltazzi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, acente temsilcileri ve kılavuz kaptanların katıldığı toplantının açılışında konuşan Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, "3 geminin geleceği günlerde konteyner rıhtımını da yolcu gemilerine açacağız. Bu konuda acenteler bize destek olmalı. Bizim için gemi boylarının bildirilmesi önemli. Bu sağlandığı takdirde aynı gün 4 veya 5 geminin yanaşmasında sorun yaşanmayacak" dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, 2004'te 3 gemi ile başlayan kruvaziyer turizminin önemli noktaya geldiğini vurguladı. Demirtaş, bu yıl hem gemi hem yolcu sayısında yüzde 50 artış beklediklerini dile getirdi.

Hangi kararlar alındı?
- Yolcuların yürüyeceği yol asfaltlanacak.
- Yolcu otobüslerine otopark sağlanması için TCDD'ya başvurulacak.
- Yolcu salonuna 5 optik okuyucu ve yeni X-Ray cihazı yerleştirilecek.
- Liman müdürlüğünün önündeki viyadük ayaklarının kaldırılması istenecek.
- Acenteler gemi boylarını önceden bildirecek.
- Fazla sayıda gemi geldiğinde konteyner rıhtımı da yolcuların hizmetine açılacak.

turizmdebusabah

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.