1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PTT ile İGDAŞ anlaşma imzaladı
PTT ile İGDAŞ anlaşma imzaladı

PTT ile İGDAŞ anlaşma imzaladı

PTT, İGDAŞ ile doğalgaz faturalarının ödenmesi konusunda bir anlaşma yaptı.

A+A-

Doğazgazın 25 yıldır İstanbul’a dağıtımını sağlayan İGDAŞ, PTT ile yaptığı anlaşma sonucunda doğalgaz faturalarının PTT işyerlerinden ödenmesini sağlıyor. İGDAŞ aboneleri, İGDAŞ veznelerinde gitmeden en yakınlarındaki PTT şubesinden faturalarını ödeyebilecekler.

Tüketicilerinin ihtiyaçlarına yanıt vermek, müşteri memnuniyeti arttırmak, doğalgaz ile ilgili işlemleri en kısa sürede güvenli bir şekilde çözmek için çalışmalarına devam eden İGDAŞ, PTT ile doğalgaz faturalarının ödenmesi konusunda bir anlaşma yaptı.

İstanbul PTT Başmüdürlüğü'nde 2010 yılı değerlendirmesi ve 2011 hedefleri konulu basın toplantısına katılan Osman Tural, PTT'nin geldiği noktayı değerlendirdi. İGDAŞ faturalarının PTT'de tahsilatının yapılacağını aktaran Tural, bu hizmetle İGDAŞ'ın da kendilerinin de kazanç sağlayacaklarını aktardı. Tural, İSKİ ile de sözleşme aşamasında olduklarını belirtti.

Ülke genelinde bulunan otomasyona açık olan 4 binin üzerinde işyerinde 37 bin çalışanı ile müşterilerine hizmet verdiklerini belirten PTT Genel Müdürü Osman Tural, Müşteri memnuniyeti ve beklentilerinin karşılanması amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini, bu kapsamda bugüne kadar 147 ayrı kurum ile 172 protokol imzaladıklarını ifade etti. Amaçlarının sundukları hizmetlerin çeşidini ve kalitesini arttırmak olduğunu söyleyen Tural, “İGDAŞ ile yapılan anlaşma da bu amaç doğrultusunda atılmış önemli bir adım. Kuruluşumuz daha önce ülkemizin 13 farklı gaz dağıtım şirketi ile doğalgaz fatura tahsilatlarının PTT işyerlerinden yapılmasına yönelik olarak anlaşma imzalanmıştı. İGDAŞ ile bu sayı 14’e çıktı. PTT olara müşterilerimize yeni hizmetler sunuyor olmaktan memnuniyet duymaktayız” şeklinde konuştu.

“Tebligatları aynı gün içinde teslim edebiliriz”
Yargıtay'a ait dosyaların PTT tarafından geciktirildiği iddialarını değerlendiren PTT Genel Müdürü Osman Tural, bunun doğru olmadığını, söylenenin aksine PTT şubelerinde teslim alınmayı bekleyen Yargıtay'a ait çok sayıda dosya bulunduğunu açıkladı. Kapıdan kapıya posta hizmetleri de olduğunu aktaran Tural, Yargıtay'dan talep gelmesi halinde tebligatları bu sistemle yapabileceklerini ifade etti.



Resmi kurumlara belgelerin "Tebligat Kanunu"na göre ulaştırıldığını anlatan PTT Genel Müdürü Osman Tural, "Bu kanuna göre tebligatı çıkaran merciler belli ve bu tebligatı gerçekleştirmesi gereken kişiler de bizim postacılarımız. Tebligat kanununda söylenen şey, tebligatlar aynı şehir içerisindeyse, 3 gün aynı ilin ilçeleri arasındaysa 15 gün, ilden ile veya anı ile bağlı farklı illerin ilçeleri arasındaysa 30 gün tebligatla ilgili süre tebligat kanunun koymuş olduğu sürelerdir." diye konuştu.

Son dönemde elektronik tebligatla ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ve meclisten bu yönde bir kanun çıkması halinde sürelerin çok daha aşağı inebileceğini bildirdi. Tebligatların ödenek sıkıntısından geciktiği iddialarının da doğru olmadığını dile getiren PTT Genel Müdürü Osman Tural sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim adalet Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma çerçevesinden tüm yargı mercilerinin ödenekleri tek bir havuzda toplanıyor. Herkes istediği kadar kullanıyor. Para olmadığı zamanlarda bile biz yargı mercilerinin gönderilerini paranın gönderilmesini beklemeden gönderilmesini temin ediyoruz."



"PTT özelleştirilme listesinde yok"
Bir gazetecinin, "PTT özelleşmesiyle ilgili söylentiler var bu konuda neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya Tural, "PTT'nin A.Ş. olması ile ilgili konu, sadece PTT'nin rekabetini arttırmak için yapılan bir çalışma. PTT'nin özelleştirilmesi kesinlikle gündemde yok ve özelleştirme listesinde de yok." ifadelerini kullandı.

“5 bin TL için riske girmeye değmez”
Konuşmasının sonunda son dönemlerde artan PTT soygunlarına değinen Tural, ülke genelinde çok sayıda soygun yaşandığını belirterek, "Güvenlik kameralarımız var ve o kameralardaki görüntüler polis aracılığıyla, benim haberim olmadan basına dağıtılıyor. Hatta soyguncunun pantolon ve gömlek rengine kadar her şey belirtiliyor. Sanki hırsızlara bir daha ki seferde daha dikkatli gelin mesajı ortaya çıkıyor. Bu da beni üzüyor." diye konuştu. Bütün PTT şubelerinin güvenlik kamera sistemleriyle donatıldığını aktaran Osman Tural, bunun yanı sıra güvenlik görevlileri de olduğuna dikkat çekti. Bir iki kişinin çalıştığı küçük şubelerimizde güvenlik görevlileri olmadığını söyleyen Tural, "Bunu da istihdam etme lüksümüz yok. Belki bazı iş yerlerinde güvenlik görevlilerinin olmaması daha iyi çünkü bu tür soygunlarda çatışma bile çıkabilir. Bizden çalabilecekleri en fazla para 5 bin lira, çünkü biz PTT şubelerimizde para tutmamaya çalışıyoruz. Hırsızlara sesleniyorum. 5 bin lira için böyle bir riske girmeye gerek yok. Şu ana kadar yakalanmayan hırsız kalmadı." ifadesini kullandı.

4,5 milyona yakın aboneleri olduğunu söyleyen İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Arslan, “Müşteri memnuniyeti İGDAŞ’ın hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında geliyor. Hizmet kalitemizi yükseltmek, doğalgaz ile ilgili her konunun mümkün olan en kısa zamanda sonuçlanmasını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmaların son örneği PTT ile yaptığımız anlaşma. Anlaşmaya göre doğalgaz aboneleri, aylık faturalarını herhangi bir ücret ödemeden PTT işyerlerinden ödeyebilecekler” dedi.

Virahaber

Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.