1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kullanım hakkı belediyede
Kullanım hakkı belediyede

Kullanım hakkı belediyede

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 3 yıl önce hizmete açılan ancak yasal evrak eksikliği gerekçesiyle 5 Kasım 2010'da kapatılan ''Ayvalık Deniz Hudut Kapısı''nın kullanım hakkı için belediye, bir yıllık ön izin aldı.

A+A-

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 3 yıl önce hizmete açılan ancak yasal evrak eksikliği gerekçesiyle 5 Kasım 2010'da kapatılan ''Ayvalık Deniz Hudut Kapısı''nın kullanım hakkı için belediye, bir yıllık ön izin aldı.

Ayvalık- Plan eksikliklerinin tamamlanmasının ardından kullanım hakkının 49 yıla uzatılacağı bildirildi.

Kaymakamlık Mal Müdürlüğünde ön izin için imza atan Başkan Hasan Bülent Türközen, “Ayvalık halkına armağan ediyoruz" dedi. İmar planıyla ilgili gerekli düzenlemelerin tamamlanmasının ardından 1 yıl sonra Liman tesisi, 49 yıllığına Ayvalık Belediyesine geçecek.

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı ve Belediye İskelesi Liman Tesisi'nin irtifak hakkı ihalesi, Kaymakamlık Mal Müdürlüğünde yapıldı. İhalede, irtifak hakkı için belediye tarafından 1 yıllık ön izin alındı. Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, yıllık kira bedeli 86 bin liradan açılan ihalede 86 bin 500 lira verdi.

Belediye Başkanı Türközen, ihale sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin daha önce Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından 10 yıllığına belediyeye devredildiğini, bu sürenin Kasım 2007'de dolduğunu hatırlattı.

Türközen, Ayvalık Belediyesinin buraya bir liman iskele binası yaptığını anımsatarak, yaşanan sürece ilişkin şu bilgileri verdi:

''Ayvalık Belediyesi, turistlerin daha rahat ortamda seyahat etmesi ve deniz turizmi için binayı hizmete sundu. Sonra kiralama dönemi oldu. Yazışmalar yapıldı. Bunun neticesinde bugün 49 yıllık irtifak hakkı için 1 yıllık ön izin alındı. Plansal eksiklikler tamamlandıktan sonra bu imza, 49 yıllık irtifak hakkı ihalesine dönüşecek. Edremit Körfezi'nde nasıl ki körfez havaalanı varsa ve orası 'hava limanı' diye tescillendiyse deniz hudut kapısı da Ayvalık'tadır. Ayvalık Deniz Hudut Kapısı çok sayıda turistin geçtiği bir kapıdır. 56 bin geçiş oluyorsa bunun 17 bini Yunan harici yolcuyu kapsamaktadır. Bu kapı son yıllarda daha fazla önem kazandı. Bunun yanı sıra araç geçişleri ve ufak çapta ticari yüklemeler de oluyor. Bu da ihracata katkı sağlıyor.''

Ayvalık Belediyesi tarafından 16 Mayıs 2007 tarihinde hizmete açılan ''Ayvalık Deniz Hudut Kapısı''na, Ulaştırma Bakanlığı 1 Kasım 2010'da eksiklerin giderilmesi için süre tanımış, sorunun giderilmediğini gerekçe gösteren bakanlık hudut kapısını 5 Kasım 2010'da kapatmıştı.

Yunanistan'ın Midilli Adası başta olmak üzere diğer adalarla Ayvalık arasında deniz ulaşımının sağlandığı hudut kapısının kapatılması yüzünden, yolcular bir süre İzmir'in Dikili ilçesine yönlendirilmişti.

AA

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.