1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "Vizeler 2 ay içinde kalksın"
"Vizeler 2 ay içinde kalksın"

"Vizeler 2 ay içinde kalksın"

İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret eden Yunanlı işadamları Nikos Ragusis ve Dimitris Meksis, Ege kıyıları ile Yunan adaları arasında karşılıklı turist taşınması konusunda hazırladıkları projeyi sundular.

A+A-

İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret eden Yunanlı işadamları Nikos Ragusis ve Dimitris Meksis, Ege kıyıları ile Yunan adaları arasında karşılıklı turist taşınması konusunda hazırladıkları projeyi sundular. İki ülke arasında vizelerin kısa sürede kaldırılacağına inandıklarını belirten işadamları, turizmin yanı sıra emlak, enerji konularında işbirliği yapmak için İzmirli firmalarla görüştü.

Kruvaziyer turları
Toplantıda konuşan İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, iki halk arasında ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini ancak bunun için vize engelinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunan Başbakanı Papandreu'nun geçtiğimiz yıl yaptığı zirvede 3 günlük vize muafiyetinin gündeme geldiğini belirten Özpoyraz, "2 ay içinde vizenin kaldırılacağı ifade ediliyor. Umarız düzenleme yeni turizm sezonuna yetişir. Bu gelişme karşılıklı ticareti olumlu etkileyecek" dedi.

Yunanlı işadamı Nikos Ragusis, Kiklat adaları ile Çeşme arasındaki turizm hareketini artırmak istediklerini söyledi. Ragusis, "İki kıyı arasında doğrudan bir hat kurabiliriz. Belki de haftada bir kruvaziyer turları düzenlenebilir. Öte yandan özel yat ve botlarla seyahate kolaylık sağlanabilir" diye konuştu.

Yeni Asır

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.