1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kuraklık nehir taşımacılığını da vurdu
Kuraklık nehir taşımacılığını da vurdu

Kuraklık nehir taşımacılığını da vurdu

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, ülkede nehirler aracılığıyla yapılan iç taşımacılığın kuraklığa bağlı olarak durabileceğini açıkladı

A+A-

Almanya'da kuraklık devam ederse, ülkedeki iç taşımacılığın kısmi bir duraklamaya gelmesi olası görülüyor. Kuraklık nedeniyle Ren nehri üzerinde gemilerin yarım veya daha az kargo taşıyabileceği konuşuluyor.

Yüksek sıcaklıklar ve düşük su seviyeleri nedeniyle, kimyasal devi BASF'in üretim tesislerinin yeterince soğutulmadığını ve üretimin azaltılması planlanıyor. Dahası, BASF'ın Ludwigshafen tesislerinde üretimi yavaş yavaş azalttığı belirtildi.

Ülkede kuraklık devam ederse, nakliye trafiği de kısmi durabileceği ifade edildi. Şu anda, iç navigasyon gemileri tarafından taşınan tüm malların yaklaşık% 80'i, Ren üzerinden taşınıyor. Almanya'nın suyollarındaki kısıtlamaları şu an olduğu risklere karşı önlemek için, Ren Nehri'nin dibinin derinleşmesi gibi projelere 24,5 milyar euro yatırım yapıldı.

Buna ek olarak, Almanya'nın Duisburg şehrinin limanındaki su seviyesi ortalama 4 metreden iki metrelik işarete doğru düştü. Şu an itibariyle, büyük gemiler kuraklık yüzünden zaten zorluklarla karşı karşıya. Öte yandan geçen Cuma günü bir tanker Ren'de sıkışmıştı. Gemi hasar gördü ve olay şu anda soruşturma altında. Yaralanma bildirilmedi, ancak Ren geçici olarak kapatılmak zorunda kaldı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.