1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kurucaşile'de Ustalara Yer Tahsisi
Kurucaşile'de Ustalara Yer Tahsisi

Kurucaşile'de Ustalara Yer Tahsisi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile'de ahşap tekne ve yat ustalarının merdiven altı atölyelerden kurtulmaları, için Milli Emlak'tan yer tahsisi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.

A+A-

Bartın'ın Kurucaşile Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlendiği Ahşap Tekne ve Yat Festivali gerçekleştirildi.

Festivale, AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Kurucaşile Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Arslan, İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Güney, İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Ali Uğur, AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Şimşek Zorku, Belediye Meclis üyeleri, protokol ve çok sayıda Kurucaşileli katıldı.

Festivalde yöresel müzik, tiyatro gösterileri ve konser ile sünnet şöleni yapıldı. Festival etkinliklerine Kurucaşile halkının yoğun ilgisi dikkat çekti.

Festivale katılarak bir konuşma yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile'nin, ahşap tekne ve yat imalatının Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak gerçekleştirildiği şirin bir ilçe olduğunu belirtti. Tunç, bu geleneğin yaşatılması ve tanıtımı için düzenlenen festivali düzenleyen Kurucaşile Belediyesi'ne teşekkür etti.

Kurucaşile'de ahşap tekne ve yat ustalarının merdiven altlarından uygun olmayan atölyelerden kurtulmaları, daha elverişli bir yerde bu sanatlarını icra edebilmeleri için Milli Emlak'tan yer tahsisi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Milletvekili Tunç, "Kurucaşile'ye Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açtık, geçen yıl sınavla öğrenci aldı, bu yıl da almaya devam edecek, buradan yetişen öğrenciler tecrübeli ustalarımızın yanında hem teoriyi hem de pratiği bir araya getirecekler ve Kurucaşile'de ahşap tekne ve yat imalatı çok daha gelişecek." dedi.

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.