1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kuzey Kore, Rus yatına el koydu
Kuzey Kore, Rus yatına el koydu

Kuzey Kore, Rus yatına el koydu

Rusya'ya ait Elfin adlı yat bir yarışa katıldığı Güney Kore'nin liman kenti Busan'dan Rusya'nın Vladivostok kentine dönerken kıyıdan Kuzey Kore tarafından alıkonuldu. Yattaki 5 kişilik mürerrebat gözaltında.

A+A-

Kuzey Kore sahil güvenlik ekiplerinin, Japon Denizi'nde bir Rus yatına el koydukları açıklandı.  Yatın Kuzey Kore'nin Kimçaek limanına çekildiği ve mürettabatın tehlikede olmadığı belirtildi.

Rus yetkililer, yattaki beş kişinin derhal serbest bırakılmasını istedi ve Kuzey Kore'den açıklama istedi. Rusya, Kuzey Kore ile dostane ilişkileri olan az sayıdaki ülkeden biri.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ikişkin yaptığı açıklamasına göre, Elfin adlı yat, bir yarışa katıldığı Güney Kore'nin liman kenti Busan'dan Rusya'nın Vladivostok kentine dönerken kıyıdan 130 km açıkta Kuzey Kore askerleri tarafından durduruldu. Hromçenko, yattaki 5 Rus atletin durumunun iyi olduğunu kaydetti. Bu arada büyükelçilik, olayı aydınlatmak için çalışma yürütüldüğünü duyurdu.

Açıklamada, yatın Kuzey Kore'nin Kimçaek limanına çekildiği ve mürettabatın tehlikede olmadığı belirtildi.

Rus konsolosunun mürettebatı ziyaret etmek için izin çıkmasını beklediği açıklandı. Rusya'nın Kuzey Kore ile küçük bir kara sınırı var.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.