1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Levy turist krizi için Alanya'da
Levy turist krizi için Alanya'da

Levy turist krizi için Alanya'da

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Antalya'nın Alanya ilçesinde Kaymakam Hulusi Doğan'ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Levy ile Doğan bir süre görüştü.

A+A-

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Antalya'nın Alanya ilçesinde Kaymakam Hulusi Doğan'ı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette Levy ile Doğan bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından Kaymakam Doğan, Levy'e Alanya'yı anlatan kitap ve broşür ile Alanya Kalesi manzarası işlemeli seramik tabak hediye etti.

Alanya ziyaretini değerlendiren Levy, İsrail ile Türkiye arasında yaşanan siyasi krizin ardından İsrailli turistlerin Antalya ve Alanya'ya gelmekten vazgeçtiğini belirtti. İsrailli turistlerin Antalya ve Alanya'ya tekrar gelmek istediklerini ifade eden Levy, iki devlet arasında yaşanan siyası anlaşmazlık sonrası oluşan havayı, Alanyalıların İsraillilere yönelik tutumunu görmek amacıyla yetkililer ve belediye başkanıyla görüştüğünü söyledi.

Levy, ziyaretinin İsrailli turistleri taşıyan kruvaziyer gemilerinin Antalya ve Alanya'ya tekrar gelmesi için bir girişim olacağını kaydetti. Gemilerin tekrar gelmesinin Alanya ekonomisi için katkı olacağını dile getiren Levy, Kaymakam ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını belirtti.

"Son aylarda ilişkilerde oldukça derin krizler geçiriyoruz. Turizm hareketlilikleri de dahil olmak üzere her yönüyle ilişkilerimizi irdeliyoruz. İsrailli turistler gittikçe azalan miktarda geliyor. Türk meslektaşlarımla olan görüşmelerimden biliyorum ki, her iki taraf da ilişkileri ülkelerinin milli çıkarları açısından önemsiyor. Geçmişte iniş çıkışlar olmuştur. İşin iyi tarafı ise düşüşten sonra mutlaka iyi bir çıkış olur. Bunun için her iki hükümetin de ilişkilerin normalleştirilmesi için çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorum."

Mavi Marmara gemisi hakkında Türk ve İsrailli yetkililerin BM'ye sunduğu raporları değerlendiren Levy, şöyle konuştu:

"Yargı sistemimiz tamamen bağımsızdır. Bu komisyonun kararlarını saygıyla karşılıyorum. Bu süreç devam edecek. Birleşmiş Milletler'e bağlı komisyona bizim raporumuz verilmişti. Türk hükümetinin raporu da aynı komisyona verildi. İki ülkenin de temsilcilerinin bulunduğu bu komisyon sonuçta karar verecek. Bu iki rapora göre kendi değerlendirmelerini yapacak."

Levy, konuşmasının sonunda İsrailli turistlerin Alanya'ya gelerek alışveriş yapmayı çok özlediğini dile getirerek, siyasi durumun üstesinden gelindiği zaman İsraillilerin Alanya'ya tekrar gelmek isteyeceğini söyledi.

Büyükelçi Levy, daha sonra Alanya Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile görüştü.

Sipahioğlu, Levy'e tahtadan "Yalos Gemi" hediye etti.

Haber3

Bu haber toplam 956 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.