1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya'nın kimyasal artıklarına Danimarka talip
Libya'nın kimyasal artıklarına Danimarka talip

Libya'nın kimyasal artıklarına Danimarka talip

Danimarka Libya’daki kimyasal silah artıklarının temizlenmesi amacıyla iki gemi ile birlikte 200 personel göndermeyi önerdi.

A+A-

Danimarka Libya’da kimyasal silah artıklarını temizlemek için personel göndermeyi teklif etti Danimarka Libya’daki kimyasal silah artıklarının temizlenmesi amacıyla iki gemi ile birlikte 200 personel göndermeyi önerdi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen yaptığı yazılı açıklamada Libya’daki kimyasal maddelerin, IŞİD’in de içinde bulunduğu radikal grupların eline geçmemesi gerektiğini belirterek ‘‘Bu nedenle bazı başka ülkelerle birlikte Birleşmiş Milletler’in desteklediği Libya Hükümetine, kimyasal silah artıklarının ülkeden uzaklaştırılmasında yardım etmemiz önemlidir’’ dedi.

Daha önce de Suriye’deki kimyasal silahların temizlenmesinde görev alan Danimarka, Libya’da gerçekleştirilecek operasyonun Suriye’dekinden daha karmaşık olduğunu belirtti.

Danimarka meclisinde görüşülecek operasyon önerisinin, Danimarka savunmasına yaklaşık bir buçuk milyon Euro’ya mal olması hesaplanıyor. Danimarka Libya’daki kimyasal silah artıklarının temizlenmesi amacıyla iki gemi ile birlikte 200 personel göndermeyi teklif etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2392 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.