1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Maersk Dabou, Otago Limanı'na bindirdi
Maersk Dabou, Otago Limanı'na bindirdi

Maersk Dabou, Otago Limanı'na bindirdi

Maersk Dabou gemisi, Yeni Zelanda'da bulunan Otago Limanı'na yanaşırken motor arızası sebebiyle kontrolü yitirip limana bindirdi.

A+A-

Liberya bayraklı 264 metre uzunluğundaki Maersk Dabou gemisi, Yeni Zelanda'da bulunan Otago Limanı'na yanaşırken motor arızası sebebiyle kontrolü yitirip limana bindirdi.

Otago Limanı Genel Müdürü Geoff Plunket kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, Maersk Dabou’nun dün saat 14:20’de motorları arızalanınca kontrolü kaybedip limana bindirerek hasar aldığını bildirdi. Plunket; “Gemi yanaşmak için koya dönüyordu. Tam o esnada motorları arızalandı. Dönüşünün yarısını tamamladığı için toparlanamadı ve iskelenin sonuna vurdu. Oluşan delik önemsiz bir delik değil. Geminin yanında su hattının hemen üzerinde. Süvarinin, güverte mürettebatının ve vinç mürettebatının yardımı ile gemi yanaşabildi. Motorsuz yapılan bu yanaşma gayet profesyonelce yapıldı” diyerek kazanın profesyonelce çalışarak olabilecek en az zararla atlatıldığını dile getirdi.

“Bunun gibi bir başka kaza hatırlamıyorum. Geminin yeniden hareket edebilmesi için tamir edilmesi gerekiyor. Zira kaza sonucu oluşan delik 5 metreye 2 metre civarlarında” diyen Liman müdürü Plunket bu bağlamda soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

41,359 gros tonluk 264 metre uzunluğundaki Liberya bayraklı Maersk Dabou gemisi 2005 yılında Güney Kore’de yapıldı ve Otago Limanı'na yanaştığı esnada 4132 adet konteyner taşıyordu.

 

Bu haber toplam 998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.