1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Maersk Denizcilik fiyat artışına gidiyor
Maersk Denizcilik fiyat artışına gidiyor

Maersk Denizcilik fiyat artışına gidiyor

Orta Doğu'daki karışıklık ve Rusya'daki aşırı soğukların, soğutuculu konteynerlerin çalışmasını yavaşlatmasından dolayı Maersk Denizcilik 15 Nisandan itibaren soğutuculu gemilerinde fiyat artışına gideceğini açıkladı.

A+A-

Maersk tarafından ayrıca Doğu Avustralya sahilinden Güneydoğu Asya'ya yapılacak olan seyirlerde TEU başına ek olarak 200 dolar daha alınacağı bildirildi. 200 dolarlık artışın aktif olduğu merkezler ise şöyle; Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Endonezya ve de Filipinler. Yeni soğutucu gemi fiyatları Amerika'dan hareketle Uzakdoğu'ya gelen bütün FEU gemilere 150 dolar artış ile uygulanacak. Bu uygulama sonucu ortaya çıkan merkezler ise şöyle; Brunei, Kamboçya, Çin, Hong Kong, Endonezya, Japonya, Güney Kore, Laos, Makao, Malezya, Moğolistan, Filipinler, Singapur, Tayvan, Tayland, Timor Leste ve Vietnam.

Maersk, "Acil soğutuculu gemi ek ücreti" adı altında Güney Amerika'dan bütün yönlere kalkan gemilerden FEU başına 500 dolar alacak. Bir diğer fiyat ise; Uzakdoğu'dan Batı Afrika rotasında TEU başına 150 dolar. Bu rota ise şöyle ilerlemekte; Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Cape Verde Adası, Orta Afrika Cumhuriyeti, Chad, Kongo, Kongo Demokrat Cumhuriyeti, Ekvatoral Gine, Gabon, Gambia, Gana, Gine, Gine-Bissu, Fildişi Sahilleri, Liberya, Mali, Moritanya, Nijer, Nijerya, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo ve Batı Sahra.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.denizhaber.com.tr

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.