1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Marmaris'te "öylesine" bir balık
Marmaris'te "öylesine" bir balık

Marmaris'te "öylesine" bir balık

Son yıllarda ağlara çok sayıda takılmaya başlayan ve fazla bir maddi getiri sağlamadığı için balıkçılar tarafından "öylesine" diye adlandırılan balığa vatandaşlar ilgi gösteriyor

A+A-

Son yıllarda ağlara çok sayıda takılmaya başlayan ve fazla bir maddi getiri sağlamadığı için balıkçılar tarafından "öylesine" diye adlandırılan balığa vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Marmaris'te son yıllarda sıkça görülmeye başlayan ve balıkçıların fazla maddi getiri sağlamadığı için "öylesine" diye adlandırdığı balığa vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Marmaris'te son yıllarda sıkça görülmeye başlayan ve balıkçıların fazla maddi getiri sağlamadığı için "öylesine" diye adlandırdığı balığa vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Marmaris Balık Hali'nde tezgahlardaki yerini alan ve Mercan'a benzerliği nedeniyle "Yalancı Mercan" olarak da adlandırılan küçük balık, kilogramı 7 TL'den satışa sunuldu. Fiyatının uygun olması nedeniyle vatandaşların bu balık türüne ilgi gösterdiği belirtildi.

Haldeki balıkçılardan Mikail Sevim, "öylesine" olarak adlandırdıkları ve bütün balıkçıların da bu isimle tanıdığı balığın özellikle son 10 yıldır Marmaris sularında sıkça görülmeye başlandığını söyledi.

Sevim, "Bu balık, Mercan'a çok benziyor ama daha küçüğü. Yalancı Mercan diye de tanınan bu balığın literatürde bilinen bir isim yok. Elimizdeki kataloglarda da yer almıyor. Mercan'a benzer bir tadı var ve oldukça lezzetli. Fiyatı düşük olduğu için Marmarislilerin ilgili yüksek. Gerçek Mercan'ın kilosu 35 lira olduğu için vatandaşlar yalancısına yöneldi. Biz de bu ilgiden memnunuz" diye konuştu.

AA
 

Bu haber toplam 975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.