1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Marmara'yı binler karşıladı
Mavi Marmara'yı binler karşıladı

Mavi Marmara'yı binler karşıladı

'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye giderken İsrail'in saldırısına uğrayan 'Mavi Marmara' gemisi, dün İstanbul'a geldi.

A+A-

'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye giderken İsrail'in saldırısına uğrayan 'Mavi Marmara' gemisi, dün İstanbul'a geldi.

Saat 13.00'te Sarayburnu Limanı'na demir atan gemiyi coşkulu bir kalabalık karşıladı. Mavi Marmara'yı limana kaptanı Mahmut Tural yanaştırdı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Sarayburnu'nda düzenlenen karşılama töreni için birçok ilden otobüsler dolusu vatandaş ve 50 farklı ülkeden aktivist İstanbul'a geldi. Mavi Marmara'nın Boğaz'a girişinde Galata Köprüsü üzerinde havai fişekler patlatıldı. Gemiyi, Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakika kafessiz yüzerek dünya rekoru kıran milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'da ekibiyle Sarayburnu'ndan denize atlayarak karşıladı. Geminin üzerine ve tören alanına saldırıda şehit olanların resimlerinin asılı olduğu görüldü.

Mavi Marmara, Sarayburnu'nda bir hafta kalarak vatandaşların ziyaretine açık olacak. Daha sonra Tuzla Tersanesi'ne çekilecek. Burada geminin tamir ve bakımı devam edecek. Talep olması halinde gemi başka ülkelere de gönderilecek. Bu şekilde Filistin'de yaşanan ambargonun sürekli gündemde olması sağlanacak. Sarayburnu'ndan 22 Mayıs'ta yola çıktıktan sonra 31 Mayıs'ta İsrail'in saldırısına uğrayan 'Mavi Marmara' gemisi, önceki gece saat 01.10'da Çanakkale'deki Kepez Limanı'ndan resmi işlemlerinin tamamlanmasından sonra yola çıkmıştı.

Zaman

Bu haber toplam 1082 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.