1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mayıs'tan itibaren Venedik'e giriş paralı
Mayıs'tan itibaren Venedik'e giriş paralı

Mayıs'tan itibaren Venedik'e giriş paralı

İtalya'nın en turistik kentlerinden Venedik'in Belediye Başkanı, gelecek Mayıs ayından itibaren kente gidenlerden "ayakbastı parası" alınacağını açıkladı. Turizm Bakanı ise "Turist kovucu bir ülke mi olmak istiyoruz?" diyerek projeye karşı çıktı.

A+A-

Dünyanın en gözde tarihi turistik kentlerinden Venedik'e artık, her isteyen giremeyecek... Kent Belediyesi, Mayıs ayından itibaren "ayakbastı parası" uygulamasını yürürlüğe sokuyor... Yılda 28 milyon turist ağırlayan Venedik'e girmek isteyenler bundan böyle 3 Avro'luk bir tutarı gözden çıkarmak zorunda.

Kanalları ile ünlü tarihi kent Venedik, bundan böyle sadece parasını verenlere açık olacak.

Kent Belediyesi, ülke içinde dahi tartışmalara yol açan uygulamayı, Mayıs ayından itibaren hayata geçiriyor. Bu kapsamda, yılda 28 milyon turisti ağırlayan kente gelenler, 3 ile 10 Avro arasında değişen tutarda "ayakbastı parası" ödeyecek.

Günlük giriş ücreti olarak belirlenen kişi başı 3 Avro, gelecek yıldan itibarense 10 Avro olacak.

Uygulamaya, tarihi kent merkezinin yanı sıra etrafındaki adalar da dahil. Venedik'te yaşayanlar, eğitim görenler ve otellerde kalanlardan ise bu ücret alınmayacak.

İhlal durumunda ciddi yaptırımlar hayata geçecek. Ücreti ödemedikleri belirlenenlere 100 ile 450 Avro arasında değişen tutarlarda ceza kesilecek.

Daha önce de kentin giriş ve çıkışlarına sayaç koydurarak, günlük ziyaretçi sayısını 100 BİN ile kısıtlayan belediye, 2022'yılı itibari ile de ziyaretçilere "sanal rezervasyon" zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

Ancak karar, İtalyan hükümetinin tepkisi ile karşı karşıya...

Turizm Bakanı Gian Marco Centinaio, "işe yaramaz ve zararlı bir tedbir" olarak değerlendirdiği değişikliğe "Turist kovan bir ülke mi olmak istiyoruz?" diye itiraz etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.