1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mazak yeni görevine başladı
Mazak yeni görevine başladı

Mazak yeni görevine başladı

Kültür Sanat camiasından yakından tanıdığı İstanbul Kültür Tarihçisi ve Vira Dergisi yazarları Mehmet Mazak, Sultanbeyli Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladı.

A+A-

Kültür Sanat camiasından yakından tanıdığı İstanbul Kültür Tarihçisi ve Vira Dergisi yazarları Mehmet Mazak, Sultanbeyli Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladı.

İstanbul üzerine yayınladığı eserleri ile İstanbul sevdalılarının ve son zamanlarda Deniz Kültürü üzerine yaptığı çalışmalar ile kamuoyunun yakından takip ettiği bir isim olan Mazak, uzun yıllar görev yaptığı Kültür A.Ş.’deki görevinden ayrılarak Sultanbeyli Belediyesinde yeni görevine başladı.

2010 yılı içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sultanbeyli Kültür Merkezi Sanat Yönetmenliği görevini yürüten Mehmet Mazak, 28 Ocak 2011 tarihi itibariyle Sultanbeyli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak göreve başladı.

Tayfajans Yayın Grubu olarak Mehmet Mazak’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Mehmet Mazak Kimdir?
1971 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1998 yılında “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı.

İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul'da Deniz Ulaşımı” adıyla İDO tarafından yayımlandı. Daha sonra İstanbul’un aydınlatma ve ısıtma tarihi ile ilgili olarak “Osmanlı'dan Günümüze Havagazının Tarihçesi” kitabı üç cilt halinde İGDAŞ tarafından yayımlandı. Bu yayınları 2000 yılında “İstanbul Depremleri”, 2001 yılında “Osmanlı'da Çevre ve Sokak Temizliği”, 2006 yılında “Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye” kitapları takip etti.

İstanbul şehir tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda makalesi yayımlanan Mehmet Mazak bazı dergilerin yayın ve bilim kurullarında bulundu.

Son dönemlerde araştırmalarını deniz tarihi ve kültürü üzerine yoğunlaştıran Mehmet Mazak, “Deniz Kültürü” üst başlığında seminer, söyleşi, panel, sempozyum düzenleyerek bu kültüre katkı sağlamayı kendisine şiar edindi. Ve denizcilik konusunda makale ve eserleri ile sektöre katkı sağlamaktadır.

Çalışmalarına İstanbul’un 1850-1930 yılları arasındaki sosyal değişimi ve gündelik hayatı üzerine araştırmalarıyla devam etmektedir.

Eserleri:
Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı (1998)
Osmanlı’dan Günümüze Havagazı Tarihi (R.Sertaç Kayserilioğlu ve Kadir Kon ile birlikte 1999)
İstanbul Depremleri (Mehmet Genç ile birlikte2000)
Osmanlı’da Çevre ve Sokak Temizliği (2001)
Baki Kente Ab-ı Beka Hamidiye (Zekeriya Kurşun ile birlikte 2006)
Kartpostallarda İstanbul Eminönü-Fatih (2008)
Kartpostallarda İstanbul Eyüp-Bakırköy-Beyoğlu-Kâğıthane (2008)
Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı: Kayıklar (2008)
Dersaadet’in Sayfiye Semti Sarıyer (Ali Mazak ile birlikte2009)
Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul (2009)
Boğaziçi ve Kayık Kültürü (2010)
Şehr-i İstanbul’un Temizlik Kültürü (2010)
Osmanlı’dan Günümüze Kaybolan Denizcilik Mesleği İstanbul Mavnaları (2010)

www.mehmetmazak.com

Virahaber


Bu haber toplam 816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.