1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Anamur liman başkanı tutuklandı
Anamur liman başkanı tutuklandı

Anamur liman başkanı tutuklandı

Mersin’in Anamur İlçesi Liman Başkanı Hamdi İlbey, görev yolluklarında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

A+A-

Mersin’in Anamur İlçesi Liman Başkanı Hamdi İlbey, görev yolluklarında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Anamur Cumhuriyet Savcılığı, gelen ihbar üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne Liman Başkanı Hamdi İlbey’in savcılığa getirilmesi talimatı verdi. Savcılığa getirilen İlbey’e getiriliş nedeni anlatıldı. Görev yolluklarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen İlbey, sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan İlbey, Silifke Cezaevi’ne gönderildi.

İlbey’in 2009 Eylül ayından bu yana yürüttüğü Anamur Liman Başkanlığı görevi sırasında, Anamur, Melleç, Aydıncık ve Bozyazı’da faaliyet gösteren balıkçı teknelerini denetleme yetkisini kullanırken denetlemeye çıkmadığı halde göreve gitmiş gibi gösterip kendisine yolluk yazdığı, görevini kötüye kullanarak zimmetine para geçirdiği, devleti zarara uğrattığı öne sürüldü. İlbey’in her denetim için 100 lira görev yolluğu yazdığı, görev belgelerinin bazılarının eş zamanlı farklı yerlerde gözüktüğü de iddia edildi. İlbey sorgusunda, evrakı kendisinin düzenlediğini kabul ettiği, ancak devleti zarara uğratacak girişimde bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Anamur- Melleç ve Aydıncık Kızıl Liman arasında yaklaşık 100 kilometrelik sahil şeridindeki 17 balıkçının da konuyla ilgili ifadesine başvuruldu.

Milliyet

Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.