1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Medlog Gemicilik’ten Tekirdağlı Gençlere Eğitim ve İş İmkanı
Medlog Gemicilik’ten Tekirdağlı Gençlere Eğitim ve İş İmkanı

Medlog Gemicilik’ten Tekirdağlı Gençlere Eğitim ve İş İmkanı

Medlog tarafından meslek liselerinin teknik bölümlerinde okuyan öğrencilere gemilerde yağcı, fitter ve gemici olarak çalışmaları için eğitim ve staj imkanı sağlanacak. Asyaport Limanı da meslek lisesi mezunlarına liman sahası içinde staj imkanı tanıyacak.

A+A-

Medlog Gemicilik, Medlog Lojistik, Asyaport Kılavuzluk ve Asyaport Limanı ile Tekirdağ Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki liselilerin eğitimi ve istihdamına yönelik protokol anlaşması imzalandı. Tekirdağ'daki mesleki eğitim veren liselerde okuyan öğrencilere Asyaport'un paydaşı Medlog Gemicilik'te görev yapan tecrübeli kaptanlar, mühendisler ve yöneticiler tarafından okullarda belli saatlerde eğitim verilecek. Teorik olarak verilen bu eğitimlerin ardından staj döneminde de yine Medlog Gemicilik devreye girecek. Gemilerde çalışacak öğrenciler bu kez kara stajlarını Medlog Gemicilik atölyesinde tamamlayacak, deniz stajlarını da Medlog Gemicilik tarafından işletilen gemilerde yaparak eğitim süreçlerini tamamlayacak ve mesleğe ilk adımlarını atacaklar. Liman ve lojistik sektöründe çalışacak öğrenciler için de Asyaport ve Medlog Gemicilik bünyesinde bulunan liman ve atölyelerde staj yapma imkanı sağlanacak. Bu öğrenciler de Asyaport ve Medlog Gemicilik bünyesinde bulunan, konusunda uzman çalışanlardan belli saatlerde eğitim alarak mesleğe hazırlanacak. Başarılı öğrenciler için liman ve atölyelerde iş imkanı da sağlanacak. Gemi makineleri, elektronik, metal teknolojisi, muhasebe ve finansman, bilişim, ulaştırma, denizcilik, sağlık hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri, pazarlama, İngilizce gibi alanlarda eğitim gören öğrenciler Asyaport ve Medlog Gemiciliğin bu projesinden faydalanacaklar. Denizcilik meslek lisesi öğrencileri içinde zabitan olma isteği ve performansı gösterenler ise üniversiteye yönlendirilecekler.

Öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarının ardından ise Medlog Gemicilik’in Türkiye ve uluslararası sularda hizmet veren gemilerinde 6 aylık staj döneminde 750 dolar maaş alarak staj yapacaklar. Staj sonunda 4 aylık bir deneme olacak. İlk dört aylık kontratta 1100 dolar alacak gençler, başarılı olup asıl kadroya terfi edince ise 1600 dolar maaşa kavuşmuş olacaklar. 

Konuyla ilgili Medlog Gemicilik ve Asyaport Limanı yetkilileri açıklama yaptılar.

medlog-gemicilik-teknik-muduru-hizir-gokce-gulelce.jpg

ANA HEDEFİMİZ OKULDAN MEZUN HER ÇOCUĞA İŞ VEREBİLMEK

Medlog Gemicilik Teknik Müdürü Hızır Gökçe Gülelçe: “Tekirdağlı gençler için ileriye dönük güzel bir yatırım olacağına inanıyoruz. Bu projenin gemi işleten bizler içinde büyük faydaları olacak. Bu projenin liselerden başlayıp üniversiteye uzanan bir süreci var. Meslek liselerinin teknik bölümlerinden gemilerimizde yağcı, gemici olarak çalışan kadrolarda insan yetiştirmek istiyoruz. İnsan yetiştirmek derken; sadece okulu bitirip diploma vermek değil, mesleği öğretmek, bizim de işimizi kolaylaştırmak, teknik konulara vakıf insanlar yetiştirmek istiyoruz. Hem bizim gemilerle ilgili konularda öğrencilerimizin derslerde öğrenmesi gereken konuları okullarla konuşuyoruz, hem de atölyelerde öğrencileri nasıl daha iyi eğitebiliriz bunları planlıyoruz. İşin bir bacağında ise bu çocuklara staj yaptırıp, sonrasında ise nasıl görevlendirebiliriz bunları konuşuyoruz. Ana hedefimiz okuldan mezun her çocuğa iş verebilmek. Ana hedefimiz okula giren her çocuğu gemilerimiz de çalıştırmak. Şu anda 22 öğrencimiz teknik atölyemizde staj yapıyor. Bu arkadaşları hem gözlemliyoruz, hem de eğitme şansımız oluyor. Sonrasında ise gemiye göndererek hem eğitim süreçlerini tamamlamalarını, hem de denizcilik mesleğine ilk adımı atmalarını istiyoruz.” 

medlog-gemicilik-bakim-koordinasyon-muduru-mehmet-akdas.jpgPROJE TEKİRDAĞLI GENÇLERE İSTİHDAM YARATMAYI AMAÇLIYOR

Medlog Gemicilik Personel Müdürü Murat Şahin: “Proje tamamen Tekirdağlı gençlere istihdam yaratmayı amaçlıyor. Biz kendi firmamızın dinamiklerine, şirket kültürümüze ve Emniyetli Yönetim Sistemimize uygun eleman yetiştirmek, neyi beklediğimizi anlayabilen arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızı bir tohumken alıp, önce fidan yapıp sonrasında da saglam kökler üzerinde duran koca bir çınar yapmak istiyoruz. 

Projenin 2 aşaması var. 1’inci aşama lojistik, atölye ve liman tarafı. 2’nci aşama ise gemi tarafı. Lojistik, atölye ve liman tarafında staj yaptırıldıktan sonra beğenilen stajyerler ile kadro ihtiyacına göre süreç devam edecek. 2’nci aşamada yani gemi tarafında ise, Denizcilik Meslek Liseleri’nin Gemi Makineleri ve Güverte bölümünden stajyer alımı yapılacak. Gemi stajyerlerinin gelişimi takip edilecek ve değerlendirme merkezine tabi tutulacaklar. İlk etapta, yani okul zamanı yapılan stajları atölye bünyesinde yaptırılacak, bu arada kişisel becerilerine bakılacak. Başarılı olanlar ve kariyerine gemide devam etmek isteyenler 6 aylık gemi stajına başlayacaklar. Üniversite okumayı düşünen ve bu konuda yetenekli olanlar ise üniversiteye yönlendirilecek ve zabit olmaları sağlanacak. Gemi stajına yönelen kişiler 6 aylık gemi stajı yapacak. Bu kişiler gemi kadrolarında, yetkinliklerine göre “Fiter, Yağcı ve Gemici/Usta Gemici” olarak değerlendirilecekler. Stajları boyunca aylık net 750 USD alacaklar. Stajını basarıyla tamamlayanlar, deneme kontratına çıkacaklar aylık 1100 USD net maaş alacaklar. Deneme kontratını da başarıyla tamamlayanlar asıl kadroya alınıp 1600 USD net maaşla çalışma hayatlarına atılmış olacaklar.

Proje; ilerleyen süreçte ülkemize hem istihdam, hem de döviz girdisi sağlayacak şekilde uzun süreli olarak tasarlandı. Lise sonrası gemi kariyerine yönelecek olan ve başarılı olan arkadaşlarımızı MSC grubu gemilerinde de iş bulmaları için yardımcı olacağız. Proje asıl hedefine yurt dışına gemi insanı ihraç etmeye başladığında ulaşacak. Filipinler’in gemi insanı ihracından ülkelerine sağladıkları yıllık döviz girdisi 6 milyar dolar civarında. Projemizle bundan pay alıp ülkemize hem istihdam, hem de döviz girdisi sağlamak istiyoruz.

medlog-gemicilik-genel-muduru-murat-sahin.jpg

TÜRK DENİZCİLİĞİNİN KALİFİYE ELEMANA İHTİYACI VAR

Medlog Gemicilik Bakım Onarım Koordinasyon Müdürü Mehmet Akdaş: “Türk denizciliğindeki kalifiye eleman eksikliği her geçen gün daha fazla kendini hissetirmektedir. Buna istinaden denizcilik meslek liselerinde okuyan genç kardeşlerimizi oldukça önemsiyoruz. Meslek liselerinden mezun olan genç kardeşlerimiz; deniz yaşamına adaptasyonu, mesleğin içeriği ve inceliğinide öğrenerek sektöre adım atmış olacaklar, gün geçtikçe kalifiye insan gücü vasfı ile sektörde aranan kişiler olacaklardır. Deniz maaşlarının günümüz Türkiye şartlarına göre oldukça standardın üzerinde olması, genç arkadaşlarımızın gelecek kaygısını ortadan kaldıracak ve hayallerine çok erken yaşlarda kavuşmalarına imkan tanıyacaktır.”

asyaport-planlama-ve-teknik-hizmetler-muduru-besim-donmez.jpg

ÖNÜMÜZDEKİ YIL 119 MESLEK LİSELİ ÖĞRENCİMİZİN STAJINI PLANLADIK

Asyaport Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez: “Meslek liselerindeki öğrencilerimizin eğitim ve yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yola çıktık. Bu yıl 22 tane meslek lisesi stajyerimiz var. 8 adet Deniz Liman İşletme Meslek Yüksek Okulu öğrencisi ile stajlarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl 119 meslek liseli öğrencimizin stajını planladık. Grup şirketlerimizle birlikte öğrencilerimizin buradaki stajlarını yaptırarak denizcilik bilgilerini artırmayı amaçlıyoruz. Gemilerimizdeki ekipmanların bakım onarımını yapmayı ve kullanmayı öğreniyorlar. Bu proje sonunda öğrencilerimizi gemilere çıkmak için hazır hale getireceğiz. Mesleki olarak öğrencileri hazırlayacağız.”

www.virahaber.com

whatsapp-image-2023-01-25-at-20-56-50.jpg

whatsapp-image-2023-01-25-at-20-56-53.jpg

whatsapp-image-2023-01-25-at-20-56-45.jpeg

whatsapp-image-2023-01-25-at-20-56-46.jpeg

Bu haber toplam 5850 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.