1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MEDLOG Türkiye, ECM Sertifikasını Genişleterek Yeni Yetkinlikler Sunuyor
MEDLOG Türkiye, ECM Sertifikasını Genişleterek Yeni Yetkinlikler Sunuyor

MEDLOG Türkiye, ECM Sertifikasını Genişleterek Yeni Yetkinlikler Sunuyor

Medlog Lojistik, geçtiğimiz yıl aldığı Bakımdan Sorumlu Kuruluş sertifikasının kapsamını genişleterek tüm vagonlarının bakım onarım işlemlerinin yanı sıra revizyon işlemlerini de gerçekleştirmeye başladı.

A+A-

2011 yılında faaliyetlerine başlayan ve Türkiye çapında 800 çekici, 386 vagon ve 23 demiryolu bağlantılı 30 konteyner deposuyla geniş yelpazede lojistik çözümler sunan Medlog Lojistik, geçtiğimiz yıl aldığı Bakımdan Sorumlu Kuruluş (ECM- Entity in Charge of Maintanance) sertifikasının kapsamını genişleterek tüm vagonlarının bakım onarım işlemlerinin yanı sıra revizyon işlemlerini de gerçekleştirmeye başladı.

Demiryolu taşımacılığında daha yüksek güvenlik ve kalite sağlamak amacıyla Avrupa Birliği tarafından oluşturulan sorumluluk düzenlemeleri, 2011 yılında OTIF (Demiryolu ile Uluslararası Taşıma İçin Hükümetler Arası Organizasyon) tarafından benimsenerek Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) esaslarına göre yayınlandı. Bu düzenlemeler, AB ve AB üyesi olmayan üye ülkeler arasındaki düzenlemelerin de tutarlılığını sağlama görevini üstlendi. Bu çerçeve içerisinde her demiryolu aracının kullanılmadan önce veya hizmete alınmadan önce bakımından sorumlu bir kuruluşa sahip olması gerekiyor. Bu kuruluşlar, araçların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

ECM sertifikasıyla daha önce dış kaynak kullandığı bakım onarım hizmetlerini şimdi kendi bünyesinde gerçekleştiren Medlog Lojistik, bu yıl MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyon’unda yaklaşık 1.000 m2 kapalı alana “Vagon Tamir Atölyesi” kurarak, bu atölyeyi de ECM Sertifikası'nın kapsamına dahil etti. Bu sayede, vagonların beş yılda bir tüm kontrollerinin yapılarak tekrar hizmete alınması için gereken teknik hizmet ve ekipmanları bünyesinde sunmaya başladı. Medlog Lojistik, sunduğu bu yetkinlikle filolarının maksimum erişilebilirliğini ve güvenilirliğini sağlarken, özel sektör ve devlet vagonlarının bakım, onarım ve revizyon işlemlerini gerçekleştiriyor.

photo-2023-09-28-14-45-11.jpg

photo-2023-09-28-14-50-30.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.