1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Merkel: Türkiye ile anlaşamazsak, Yunanistan bu yükü kaldıramaz
Merkel: Türkiye ile anlaşamazsak, Yunanistan bu yükü kaldıramaz

Merkel: Türkiye ile anlaşamazsak, Yunanistan bu yükü kaldıramaz

Almanya Başbakanı Merkel, mülteci sorunuyla ilgili "Türkiye ile anlaşmayı başaramazsak, Yunanistan bu yükü daha fazla kaldıramaz" dedi.

A+A-

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Balkan ülkelerinden geçen iltica güzergâhı üzerindeki sınırların kapatılmasını eleştirdi. Merkel MDR Radyosu'na verdiği demeçte "herhangi birinin karar almasıyla problemin çözülemeyeceğini" söyledi. Avrupa Birliği'nin (AB) 28 ülkesinin de yararına olacak bir çözüm bulunması gerektiğine işaret eden Angela Merkel, sınırların kapatılmasının Almanya'ya gelen mülteci sayısını azalttığını, Yunanistan'daki durumu ise daha da ağırlaştırdığını ifade etti.

Bu durumun "sürdürülebilir ve kalıcı" olamayacağını belirten Almanya Şansölyesi, “Türkiye ile anlaşmaya varamazsak, Yunanistan bu yükü ilelebet kaldıramayacaktır” dedi. Angela Merkel, Brüksel'deki AB zirvesinde Türkiye tarafından ortaya atılan çözüm formülüyle ilgili olarak Türkiye'den alınacak mültecilerin Avrupa Birliği ülkeleri arasında paylaştırılmasına Türkiye'nin tek başına karar vermeyeceğini ve ayrıntılar üzerindeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.

"Zorla göndermek söz konusu değil"

Alınacak kararlarda Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Merkel, BM yardım kuruluşunun mültecilerin Ürdün ve Lübnan'a yerleştirilmesi sırasında kazandığı tecrübelerden yararlanılabileceğini açıkladı. Angela Merkel, Yunanistan'da mahsur kalan mültecilerin zorla Türkiye'ye gönderilmelerinin söz konusu olmadığını ve her mültecinin yasal prosedürden yararlanma hakkı olduğunu sözlerine ekledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.