1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Merkel'den Türkiye yorumu: Doğru yolda olduğumuza inanıyorum
Merkel'den Türkiye yorumu: Doğru yolda olduğumuza inanıyorum

Merkel'den Türkiye yorumu: Doğru yolda olduğumuza inanıyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Ege denizi kaçakçıların elinde” dedi. Türkiye ile işbirliği yaptıklarını belirten Merkel, bu durum için “Doğru yolda olduğumuza inanıyorum” ifadesini kullandı.

A+A-
Sputnik'in haberine göre; Merkel, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile Başbakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Suriye'deki iç savaşı ve sığınmacıları da ele aldıklarını belirtti. "AB, dış sınırlarını daha iyi koruması için çözümler bulması lazım" diyen Merkel, bu konuyu Malta'da düzenlenen gayriresmi AB Konseyi Toplantısı'nda da görüştüklerini kaydetti.
'DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZA İNANIYORUM'
Yunanistan ile Türkiye arasındaki dar denizin insan kaçakçılarının elinde olduğunu savunan Merkel, "Bu uygun bir durum olamaz. Bunu aşmak için çalışıyoruz. Türkiye ile de işbirliği yapıyoruz. Bu konuda doğru yolda olduğumuza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Dublin Anlaşmasının yürürlükte olmasını Avrupa'da sığınmacıların adil bir şekilde dağıtılması açısından doğru bulduğunu belirten Merkel, "Adil bir şekilde yükün paylaşılmasına ihtiyaç duyuyoruz. AB'nin dış sınırlarındaki ülkelerin tek başına bu yükü taşımayacakları açık" dedi. Merkel, Suriye'den Avrupa'ya gelen sığınmacılara ilişkin Avrupa Birliği'nin (AB) dış sınırlarını daha iyi koruması için çözümler bulması gerektiğini söyledi.
ViraHaber.com
Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.