1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Mersin-Beyrut seferleri başlıyor
Mersin-Beyrut seferleri başlıyor

Mersin-Beyrut seferleri başlıyor

Forum Genel Müdürü Adem Erol, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Lübnan yönetimi ile yapılan anlaşma gereğince Beyrut Limanı ile Mersin Limanı arasında feribot seferlerinin yapılacağını belirtti.

A+A-

Form Genel Müdürü Adem Erol, Fergün Denizcilik tarafından iki ülke arasında çalıştırılması planlanan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki 'Azzurra' adlı geminin, 25 TIR ve 250 otomobil taşıma kapasitesinin olduğu ifade etti .Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, gerçekleştirilecek seferle Mersin'in turizm potansiyelini kullanmaya yönelik önemli bir adım atılacağını söylediKurumların ortak hedefte birleşmesi ve ortak akılla hareket etmesinin başarıyı yakalamada turizm açısından avantaj oluşturduğunu söyledi

Gidişli dönüşlü Mersin Beyrut, seferleri Mersin kentine hareketlilik getirecek diyen Mersin Forum Genel Müdürü Adem erol, Forum alış veriş merkezini,n özelliklerini şöyle sıraladı Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük ve en iyi alışveriş merkezi seçilen Mersin Forum Mersinden Dünya kentine açılıyor. Yerli ve yabancı müşterilerimizin Forum alış veriş merkezinde öncelikle memnuniyete önem verdiklerini söyledi Genel Müdür Adem Erol 2006 yılında sade bir törenle temelleri atılan "Forum Mersin" özverili ve muhteşem bir çalışma sonucunda kısa sürede bitirilerek Mersin'in büyük merakla beklediği büyük açılışa yetiştirildiğini ifade etti.

Erol, Forum Mersin AVM, 29 Ekim Cumhuriyet bayramında, Mersin'lilerin hizmetine açıldı Mersin'in yıllardan beri ihtiyacını duyduğu, kimliğine yakışır bir alışveriş merkezi olarak projelendirilen ve Pozcu'da toplam 65.000 metrekareye inşa edilen Forum Mersin Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapıyor.Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Avrupa’nın en büyük perakende organizasyonu Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (International Council of Shopping Centers (ICSC) tarafından Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Kapılarını açtığı 2007 yılı ekim ayından bu yana yenilikçi ve çevreye uyumlu mimarisi, mağaza karması ve modern yönetim anlayışıyla övgüye değer bulunduğunuda ifade eden Erol, Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Uluslararası Alışveriş Konseyi’nin (ICSC) 22-24 Nisan 2009’da Barcelona’da gerçekleştirdiği Avrupa Konferansı’nda “Büyük Alışveriş Merkezi” kategorisinde birinci seçilerek Avrupa’nın en iyi alışveriş merkezi ilan edildiğini vurguladı.

Erol, Avrupa’da yeni ve yenilenmiş alışveriş merkezlerini “projenin mimari tasarımı, mağaza karması, ticari performansı, ticari hayata kattığı yenilikleri, müşteri hizmetleri, altyapı ve çevreye entegrasyonu, lokasyonu, görülebilirliği, yenilikçi olması, ulaşılabilirliği; doluluk oranı, sosyal, kültürel, ekonomik ve çevreye duyarlılığın sürdürebilirliği ” açısından değerlendiren Ululararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ISCS) ödülleri, 1975 yılından bu yana her yıl verildiğinede dikkat çekti

MAPIC EG Perakende Ödülü
Mersin Form Genel Müdürü Adem Erol Forum Mersin, 2008 yılında da Avrupa gayrimenkul sektörünün en prestijli MAPIC EG Perakende Ödülleri’nde Avrupa’nın en iyi 3 alışveriş merkezi arasına girmişti. Avrupa gayrimenkul sektörünün lider şirketlerinden Multi Corporation’ın Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall’un Türkiye’deki ikinci yatırımı olan ve 2007 yılında kapılarını açan Forum Mersin,
Akdeniz’in içerisinde açık ve kapalı alanları olan en büyük alışveriş ve yaşam merkezi. Açık ve kapalı alanlardan oluşan projenin kapalı kısmı 3, açık kısmı ise 2 kattan oluşuyor. Forum Mersin’in içinde Migros, Koçtaş, Media Markt, Boyner, Cinebonus’un yanısıra ulusal ve uluslarası markaların bulunduğu 200 mağaza, 9 salonlu sinema, restonlar, eğlence alanları, bowling salonu yer alıyor. Forum Mersin’in açılışıyla birlikte Zara, Media Markt, Cinebonus, Marks&Spencer gibi 41 yeni marka Mersin’e ilk kez geldiğini söyledi

Akdeniz Mimarisi
Erol,” Mimari duruşuyla alışılagelmiş alışveriş merkezlerinden farkını ortaya koyan Forum Mersin’de Akdeniz ve Anadolu mimarisinin, Türk motifleri ve modern unsurlarla harmanlandığını görmek mümkün. Açık alışveriş sokağı ve kapalı alışveriş mekanı birbirine bir yaya geçidiyle bağlanıyor. Yaya geçidinin bulunduğu meydan, yumuşak iklim geçişini sağlamak amacıyla geniş tenteler, saçaklar ve pergolalarla bezenmiş. Taş sokakları, geniş meydanları, modern köprüleri ile kentin doğal bir parçası gibi tasarlanan Forum Mersin, palmiye ağaçları, küçük su havuzları, sarmaşıkları ve narenciye ağaçlarıyla Mersin’in doğal dokusuyla uyum içerisinde. Travertenin doğal güzelliği ile ahşabın sıcaklığını bir araya getiren proje, canlı ve pastel renkli mimari elemanlarla zenginleştirdik “ dedi.

Mersin’in Yeni Yaşam Merkezi
Mersin Form Genel Müdürü Adem Erol, “ Ulusal ve uluslararası markalarıyla keyifli bir alışverişin yanı sıra Forum Mersin yıl boyunca süren etkinlikleri ve eğlence alanlarıyla açıldığı günden bugüne Mersinlilerin yeni buluşma noktası oldu. Atıf Yılmaz’ı anma günü düzenleyen, Uluslararası Mersin Müzik Festivali ve genç yeteneklere destek veren Forum Mersin, Mersin’in ve Mersinlilerin sosyal ve kültürel değerlerine de sahip çıkıyor, katkıda bulunuyor.

Türk heykel sanatının önde gelen isimlerinden Hanefi Yeter’in özel olarak tasarladığı sanatsal objeler, heykel ve rölyef çalışmalarıyla, devasa bir sanat galerisini andıran Forum Mersin’de yıl boyu gerçekleştirilen sosyal ve kültürel aktiviteler kentin yaşamına büyük bir canlılık kazandırıyor.

2500 kişiye istihdam sağlayan Forum Mersin, Suriye’den getirdiği turist gruplarla bölgenin bir turizm merkezi olmasını sağlamanın yanı sıra bölge ekonomisine de katkı sağlıyor “ diye konuştu.

HABER 7

Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.