1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Money Maker “Kanal İstanbul’ a” talip
Money Maker “Kanal İstanbul’ a” talip

Money Maker “Kanal İstanbul’ a” talip

ABD’nin 7. Büyük fonu olarak gösterilen ABD’li şirket Money Maker Management Kanal İstanbul’un tüm finansmanını sağlayacağını açıkladı.

A+A-

Türkiye’de ofis açan ABD’li fon şirketi Money Maker Management’in şirket yetkilileri MMM CEO’su Ghorayeb ve Başkan Yardımcısı Rashkidi, Türkiye Ofisi Başkanı Elif Rahvancı ile birlikte ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini Kanal İstanbul’a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını vurguladı.

“Türkiye’de devlet destekli her projeye talibiz”

Türkiye’ye geldiklerinde buradaki mega projelerden etkilendiklerini ve ofis açma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Kanal İstanbul projesi ile de yakından ilgilendiklerin ve Kanal İstanbul’un Türkiye ekonomisine büyük ivme katacak, Türkiye’yi önemli bir noktaya taşıyacak stratejik bir proje olduğunu söyledi.

ÇED raporu onaylanan Kanal İstanbul’un politik ve çevresel boyutları ile ilgilenmediklerini ifade eden Rashkidi “Daha çok mega projeler ilgimizi çekiyor. Türkiye’de devlet destekli her türlü projeye talibiz.100 milyon doların altındaki projelerle zaten ilgilenmiyoruz. Devlet destekli altyapı, inşaat, baraj, köprü ve otoyol projelerinin yanı sıra Kanal İstanbul da ilgi alanımızda. Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” dedi.

Danışmanlık dahil önden hiçbir ücreti dahi almadıklarını belirten Rashkidi, ilk geri ödemeyi ise proje tamamlandıktan sonra aldıklarını vurguladı. Rashkidi, çok düşük faizlerle çalıştıklarının da altını çizdi. Şirket yetkilileri, Kanal İstanbul konusunda hükümetle görüşüp görüşmedikleri sorusunu ise şirketin gizlilik politikaları gereği açıklayamayacaklarını söyledi.

Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama projelerine de talip

Money Maker Management CEO’su George Ghorayeb, devlet garantisi aldıkları takdirde Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama projeleri ile yakından ilgilendiklerini belirterek, “Bu konuda dünyanın çeşitli yerlerinde projeleri fonladık. Son olarak Lübnan’da 50 milyar dolarlık petrol ve gaz arama projesini fonlamak için devletle anlaşma yaptık. O ülkede 500 milyon tonluk petrol ve doğalgaz rezervi olduğu tahmin ediliyor. Biz de bu projeyi fonladık. Lübnan devlet başkanı masadan kalkıp Türkiye’ye geldik. Türk hükümeti ile de benzer bir anlaşma yapmaya sıcak bakıyoruz. Devlet desteği olduğu sürece miktarın bizim için önemi yok.

“Ödeme karşılığında petrol alabiliriz”

Öte yandan mesela 1 milyar dolarlık fon sağladığımızda karşılığında petrol ve doğalgaz almak gibi bir seçenek de sunuyoruz. Türkiye dışında Katar, Dubai ve diğer başka ülkelerde de petrol arama projeleri için fonlama yapmaya talibiz. Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirme yapan Bassam Rashkidi, “Türkiye, gelişmekte olan önemli bir pazar. Ülke son üç yıldır kötü zamandan geçti ama ekonomik göstergelere bakıldığında iyiye giden bir durum olduğunu görüyoruz. Biz de o nedenle buradayız. Türkiye’nin ekonomisinin büyümesine katkı sunmak istiyoruz” dedi. Rashkidi, kendi yatırımları sonrası diğer yabancı fon şirketlerinin ve yatırımcıların da Türkiye’ye ilgisinin artacağını söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.