1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mudanya sahillerine can verecek
Mudanya sahillerine can verecek

Mudanya sahillerine can verecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya sahillerinde yapılması planlanan ‘Güzelyalı Feribot İskelesi – Mudanya Balıkçı Barınakları Arası Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi’, ilçenin sahillerine değer katmayı ve deniz kıyısını canlandırmayı hedefli

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya sahillerinde yapılması planlanan ‘Güzelyalı Feribot İskelesi – Mudanya Balıkçı Barınakları Arası Sahil Bandı Kentsel Tasarım Projesi’, ilçenin sahillerine değer katmayı ve deniz kıyısını canlandırmayı hedefliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yürütülen hizmet zincirine ilçelerde yapılan projelerle yeni zincirler eklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçelerden Mudanya’da yapılması hedefiyle projelendirilen sahil bandı kentsel tasarım projesi, Mudanyalı vatandaşlarla ilçe esnafına tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Etüd Projeler Dairesi Başkanı Nalan Fidan, Mudanya Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen halk toplantısında projenin sunumunu yaparak, yaklaşık 2,5 yıldır üzerinde çalışılan projenin detaylı bir çalışma olduğunu ifade etti. Mudanya sahilinin talihini değiştirecek proje hakkında çalışmaları anlatan Fidan, “Uzun vadeli bir çalışmanın ürünü olan bu proje 7.2 kilometrelik bantta sahildeki iskeleden, balıkçı barınaklarına kadar olan bölgeyi kapsıyor. Çok kapsamlı çalışmaların ardından hazırlanan proje, Bayındırlık Bakanlığı’na gönderildi. Projenin Mudanya ve Güzelyalı’ya ciddi anlamda güzellik katacağına inanıyorum. 2013 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz proje, Mudanya’nın tarihi ve yeşili gibi değerlerinin korunması açısından da önemli” diye konuştu.

Mudanya sahili canlanacak
Mudanya’nın kaderini değiştirecek olan proje, mekan kalitesinin arttırıldığı, alan içerisindeki gereksinimlerin karşılandığı bütüncül bir proje olarak ele alındı. Kentsel kimliğe ve yaşama katkıda bulunacak sağlıklı bir çevre oluşturulması temel alınarak hazırlanan proje kapsamında farklı niteliklere sahip 11 meydan ve meydancıklar oluşturulacak. Bunlar, kentin ana odak noktası ve kent meydanı olan Mudanya Meydanı, Mütareke Meydanı, kentin denize açılım noktalarındaki günlük ihtiyaçların karşılanacağı toplanma alanlarından oluşan meydancıklar, yaklaşık 2,6 hektarlık alanı kapsayan ve fonksiyonlarıyla kentsel park niteliği taşıyan yeşil alan sisteminin odak noktası Deniz Parkı ile uzun vadede yapılması planlanan gösteri veya konser gibi organizasyonların yapılabileceği rekreatif meydan olan İskele Parkı olarak yapılandırılacak.

Proje ile Mudanya ve Güzelyalı’da eksik olan yeşil alanlar arttırılacak, kıyı bandında var olan monoton yapının düzenlenerek, işlevlendirilmesi, alanın tamamının kent bütünü için kullanılabilirliğinin sağlanması, niteliksiz yapı cephelerinin peyzaj düzenlemesi ile perdelenerek kent siluetinin korunması, alan içindeki uygun bölümlerin otopark olarak değerlendirilmesi ve kumsalların canlandırılması da sağlanacak.

Bursadabugun

Bu haber toplam 1001 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.