1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mültecilerle ilgili şok rapor: Almanya'da her gün 250 çocuk kayboluyor
Mültecilerle ilgili şok rapor: Almanya'da her gün 250 çocuk kayboluyor

Mültecilerle ilgili şok rapor: Almanya'da her gün 250 çocuk kayboluyor

Europol'ün raporuna göre, "Avrupa'nın en hızlı büyüyen suç sektörü"nün insan kaçakçılığı olduğu belirtildi. Alman polisinin verilerine göre ise; sadece Almanya'da her gün yaklaşık 250 çocuk kayboluyor.

A+A-

Yeni Söz'ün haberine göre; Europol'un raporunu açıklayan kurumun başkanı Rob Wainwright, sadece Avrupa'da insan tacirlerinin 2015 yılında yaklaşık 6 milyar euro kazanç elde ettiğini bildirdi. Hukuk dışı yollardan Avrupa'ya insan taşındığını belirten Wainwright, kaçakçılığın bununla sınırlı olmadığını kaydetti.

Europol ve AB ülkelerinin ulusal polis teşkilatları, 2015 yılından bu yana kaçakçı çetelerinde aktif rol alan 12 bin kişiyi tespit ettikleri duyuruldu. Rapora göre aralarında birçok Bulgar, Mısırlı, Macar, Irak, Kosovalıların başta olmak üzere Avrupa'nın her ülkesinden kişilerden oluşan çeteler, sahte pasaport hazırlamaktan rüşvet alıp vermeye kadar geniş bir suç yelpazesinde iş görüyorlar.

40 bin kişi kaçakçılık yapıyor

Avrupa'yı kuşatma altına alan insan kaçakçılığında kırk bin kişinin rol aldığı tahmin ediliyor. Kişi başına aylık 40 bin Euro ciro yapıldığının tespit edildiği açıklanan rapora göre, Avrupa'daki insan kaçakçılığı dünyada dönen uyuşturucu ticaretiyle yarışacak boyutlara ulaştı. On binlerce çocuğun kaybolduğu Avrupa'da insan tacirlerinin çocukları kaçırıp pazarladığı işin acıklı yanı.

Her gün yüzlerce çocuk kayboluyor

Alman polisinin verilerine göre; sadece Almanya'da her gün yaklaşık 250 çocuk kayboluyor. Bu sayılara göçmen çocukları dâhil değil. Halk kaybolan çocukların bulunması konusunda, polisin üzerine düşeni yeterince yapmadığından şikâyet ediyor. Kayıp çocuklar arasında, 20 yılı aşkın süredir bulunamayan çocuklar olduğunu belirten yetkililer, kayıp çocukların genellikle 14 yaşın altında olduğunu belirtiyor. Bu sayı Avrupa geneline yayıldığı ve göçmenlerde eklendiğinde akıl almaz boyutlara ulaşıyor. Bu çocukların organ ticareti, fuhuş, çocuk işçi, kiliselerin insan devşirmesi, ayinlerde kurban, dilencilik, evlat edinme gibi alanlarda kullanıldığı tespit edildi.

Üçe katlanabilir

Europol'a göre 2015 yılındaki bu rakamın üçe katlanama tehlikesi mevcut. Europol tarafından hazırlanan raporda sığınmacıların Avrupa'ya kaçış yolunun herhangi bir etabında mutlaka örgütlü suç şebekeleri ile temasa geçmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

İsveç Polisi Ulusal Operasyon Birimi insan kaçakçılığı suçları uzmanlarından Ulla Ahlback bu kaçakçılık ağının giderek güç kazandığını vurgulayarak, ‘‘Bu şebekelerin, üzerinde çok iyi çalışılmış kaçakçılık rotaları var. Hangi sınır kontrollerinden geçeceklerini iyi biliyorlar. AB sınırları içine girmek isteyen bir insan için kendi başına hareket edeceğine, bu kaçakçılık şebekeleri ile hareket etmesi daha kolay. Bu çok büyük bir pazar. Hatta bu şebekeler ülkelerinden kaçmak zorunda olmayan kişilere de hizmetlerini pazarlıyorlar. Kaçakçılar insanlara herhangi bir Avrupa ülkesi hakkında gerçeği yansıtmayan parlak bir resim çiziyorlar'' diye konuştu.

Yüzde 90 kaçakçılık

Geçen yıl yaklaşık bir milyon kişi Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki savaş ve şiddetten kaçarak Avrupa'ya ulaşmıştı. Europol'a göre geçen yıl Avrupa'ya ulaşan göçmenlerin yüzde 90'ı insan kaçakçıları yoluyla sınırları aştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3344 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.