1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Musul operasyonu başladı: Petrol kuyularını ateşe veriyorlar
Musul operasyonu başladı: Petrol kuyularını ateşe veriyorlar

Musul operasyonu başladı: Petrol kuyularını ateşe veriyorlar

Irak Savunma Bakanlığı, uzun süredir beklenen Musul operasyonunun başladığını açıkladı. Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul, yaklaşık iki sene önce terör örgütü IŞİD'in eline düşmüştü. Harekata ABD ve Peşmerge güçleri de destek veriyor.

A+A-

Hürriyet'in haberine göre; Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medyası Ağı tarafından yapılan açıklamada, Musul'u IŞİD'den kurtarmak için "Fetih" operasyonunun birinci aşamasının başladığı belirtildi.

Açıklamada, Musul'a bağlı bazı köylerin Ortak Operasyonlar Komutanlığı denetiminde Musul operasyonlarına bağlı güçlerce örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre; devlet televizyonunda yer alan bir ordu açıklamasında, "Fetih Operasyonu'nun ilk kısmı bazı köyleri özgürleştirmek ve Irak bayrağını yükseltmek için Ninova'yı özgürleştirme amacıyla şafak vakti başladı" denildi.

Irak'ın kuzeyindeki Musul iki yıl önce terör örgütü IŞİD'in eline geçti. IŞİD'in hem Suriye hem de Irak'ta kontrol ettiği bölgeler içinde açık ara en büyük şehir olan Musul, Ninova bölgesinin başkenti. Kent, IŞİD'in eline düşmeden önce yaklaşık 2 milyon nüfusa sahipti.

Koalisyon havadan destek sağlıyor

Associated Press'in haberine göre; Tuğgeneral Yahya Resul, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin operasyona havadan destek verdiğini söyledi. Resul, böylesi karmaşık ve zorlu bir operasyonun ne kadar süreceğinin henüz net olmadığını da sözlerine ekledi.

Petrol kuyularını ateşe veriyorlar

Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığını bildiren Rudaw'ın haberine göre, terör örgütü IŞİD üyeleri, uçakların hedef saptayamaması için petrol kuyularını ve ham petrolle doldurdukları çukurları ateşe veriyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.