1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO'dan flaş Türkiye açıklaması
NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Akdeniz'e gönderilecek uçakların ve savaş gemilerinin, düşürülen Rus uçağıyla bağlantılı olmadığını söyledi.

A+A-

Belçika'nın başkenti Brüksel’de, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, Rusya ile ilişkilerle ilgili kontrolden çıkabilecek olayları ve kazaları önlemek için şeffaflık ve risklerin azaltılması üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Jens Stoltenberg, bir soru üzerine, NATO'nun yıllarca Türkiye'ye destek verdiğini ve eskiden beri savunma planları olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye hava savunma sistemlerinin (Patriotlar) de konuşlandırıldığına değinen Stoltenberg, bugünkü toplantıda da bu desteğin nasıl devam edeceğini ve hangi tür güvencelerin sağlanabileceğini ele alacaklarını söyledi.

Bu önlemlerin Rus uçağının düşürülmesiyle bağlantılı olmadığını, bundan daha önce bazı kararların alındığını savunan Stoltenberg, Türkiye'de halen İspanya'ya ait Patriotlar ile Amerikan savaş uçaklarının destek amaçlı bulunduğunu belirtti.

ViraHaber.com




Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.