1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NATO'nun gizli kodları balıkçıların eline geçti
NATO'nun gizli kodları balıkçıların eline geçti

NATO'nun gizli kodları balıkçıların eline geçti

İngiltere'nin İskoçya'da bulunan bir nükleer tesisinin yakınlarında gerçekleşecek NATO tatbikatının kodları balıkçıların eline geçti.

A+A-

Sunday Herald gazetesi, İngiltere'nin İskoçya'da bulunan bir nükleer tesisinin yakınlarında gerçekleşecek NATO tatbikatı için hazırlanan ve bir dizi kod adı, şifre, koordinat ve radyo frekansı içeren gizli bir kılavuzun, yanlışlıkla balıkçı ve feribot operatörlerinin e-posta adresine gönderildiğini yazdı.

İskoçya'da yayımlanan Sunday Herald'ın haberine göre, İskoçya'nın Faslane körfezinde bu ay gerçekleşecek Ortak Savaşçı 161 (Joint Warrior 161) tatbikatıyla ilgili planlar, İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yanlışlıkla yayımladı.

​Gazeteye konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi ise, yanlış kişilerin e-posta adresine gönderilmesi nedeniyle kılavuz üzerindeki gizliliğin kalkmasının, askeri personeli ya da tatbikatlara katılacak birlikleri etkilemeyeceğini savundu.

"Tatbikatın güvenliğini riske atabilir"

İskoçya Ulusal Partisi'nden milletvekili olan Brendan O'Hara ise olayla ilgili soruşturma başlatılmasını istedi. O'Hara, "Bu (belgelerin gizliliğinin kalkması), tatbikatların güvenliğini riske atabilir" dedi.

​Bu arada bu haber, çevre örgütlerinin, tatbikatların İskoçya sularındaki yunus ve balinaların üzerinde yaratabileceği kötü etkiler nedeniyle uyarıda bulunduğu bir dönemde geldi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.