1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Noble son şansını mahkemede deneyecek
Noble son şansını mahkemede deneyecek

Noble son şansını mahkemede deneyecek

Singapurlu dökme yük gemileri sahibi Noble Şirketi Singapur'da 3,5 milyarlık borcunu ödeyebilmek için son bir yapılandırma için mahkemeye başvurdu. Eğer bu yapılandırma sağlıklı olarak işleyemezse şirketin iflası gündemde.

A+A-

Geçtiğimiz hafta şirketin hesaplarını yeni bir şirkete (New Noble) devretmesi engellenmişti. Singapur Para Yönetimi (MAS) ve Singapur Değişim Tüzüğü (SGX Regco), Yeni Noble'ın finansal durumu hakkında “önemli belirsizlikler” olduğunu söyledi.

Noble, şu anda Bermuda mahkemesine bir mahkeme memuru atamak için “tüm paydaşlarının yararına olan şemaların şartlarına uygun olarak yeniden yapılanmayı uygulamak için” bir başvuru

Noble’ın, son mahkeme kararını borçlularına danışarak aldığı söyleniyor.

Şirket yaptığı açıklamada, bu yapılandırmanın tüm paydaşların çıkarları doğrultusunda alınacak tek yol olduğunu söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada şunlar söylendi: “Bu yapılandırma, paydaşlarının yararına olacak temel iş ve işlemleri koruma amaçlıdır. Şirketin mevcut hissedarları, kendilerine tahsis edilecek olan Yeni Noble hisselerini almaya devam edecek ve bu yüzden, potansiyel bir toparlanmaya başlayacaklardır. Şirketin bu yaklaşıma uygun olarak yeniden yapılandırmayı tamamlaması için herhangi bir neden bulamadığı takdirde, şirket tam tasfiye sürecine girmeye zorlanacak” dedi.

Bu, hissedarları ve sürekli sermaye menkul kıymetlerini elden çıkaracak ve aynı zamanda alacaklılar için "maddi olarak daha az" bir toparlanmaya yol açacaktır.

Şirket daha önce borçlarının bir kısmını ödeyebilmek için gemi filosundan bazı gemilerin satışını gerçekleştirmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.