1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Nüfusu kadar turist istiyorlar!
Nüfusu kadar turist istiyorlar!

Nüfusu kadar turist istiyorlar!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, İstanbul ve Antalya'nın 10'ar milyon turist aldığı turizm sektöründen İzmir'in 1 milyon 186 bin turist aldığını söyledi.

A+A-

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, İstanbul ve Antalya'nın 10'ar milyon turist aldığı turizm sektöründen İzmir'in 1 milyon 186 bin turist aldığını belirterek, ''Bu bizi memnun etmiyor. İzmir'e nüfusu kadar turist istiyoruz'' dedi.

İşler, Swissotel Grand Efes'te düzenlediği basın toplantısında, derneğin 1958 yılından bu yana hizmet verdiğini, Haluk Nişlioğlu'ndan bayrağı devralarak yeni yönetim kurulunu oluşturduklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım bütçelerini artırması, Ege'nin tanıtımının ve güzelliklerinin ön plana çıkarılmasına katkı sağlayacağını söyleyen İşler, ''Ege ve İzmir, bu bütçeden yeterli oranda yararlandığı noktada biz İzmir'in layık olduğu yere daha hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyoruz'' dedi.

Türkiye'nin hızla yükselen turizm potansiyelinden Ege'nin payına düşeni alması gerektiğini anlatan Mehmet İşler, İstanbul ve Antalya'nın yılda 10'ar milyon turist ağırladığını, İzmir'e gelen turist sayısının ise 1 milyon 186 bin civarında olduğunu, bu rakamın 326 binini kruvaziyer turizmin oluşturduğunu ifade etti.

Kruvaziyer turizmin konaklama kadar ciro bırakmadığını dile getiren Mehmet İşler, ''İstanbul'un 10 milyon, Antalya'nın 10 milyon turist aldığı pazardan İzmir'in 1 milyon 186 bin turist alması, bizi memnun etmiyor. İzmir'e nüfusu kadar turist istiyoruz'' diye konuştu.

ALKOL TÜKETİMİ DÜZENLEMESİ
Yunanistan'ın turizm sektöründeki KDV'yi yüzde 11,5'ten yüzde 6,5'e düşürdüğü dönemde Türk turizmcinin kur makası zararları, KDV, ÖTV, ecrimisil, gürültü ve ses yasağı, tütün yasağı gibi sorunların üstesinden gelmeye çalıştığını ifade eden İşler, ''Bunlar yetmezmiş gibi bir de üstüne alkol yasağı getirilmiştir. 30 milyon turist eşiğine gelmiş bu sektöre yapılacak en büyük engel ve haksızlık budur. Bu yönetmelikle 18 yaş altı olan içki yasağı fiilen 24 yaşına çıkarılmıştır'' dedi.

Turistik işletmelerin bugüne kadar suyu yüksek fiyatlarla kullandığını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşerek su fiyatlarında indirim istediklerini hatırlatan Mehmet İşler, meclis toplantısında suyun metreküp fiyatının 5,78'e düşürüldüğünü ifade etti.

AA

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.