1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Okyanusu üç renge ayıran ada
Okyanusu üç renge ayıran ada

Okyanusu üç renge ayıran ada

Bahamalar, 700 kadar ada ile sayıları 2400’e ulaşan çıplak kaya oluşumunu kapsar. Bu adalardan en göze çarpan Eleuthera Adası'dır. Çünkü bu ada okyanusu adeta üç renge ayırıyor.

A+A-

Nassau’nın 80 kilometre doğusunda Bahamalar’da bulunan Eleuthera Adası’nın 1950'li yıllar öncesine kadar boş olduğu düşünülüyordu. 1973 yılında bağımsızlaşma ve yabancı mülkiyet politikası değişiklikleri nedeniyle hükümet adayı, büyük tatil köyleri ve tarım işletmelerine terk etmek zorunda kaldı. Burası doğa severler için mutlaka görülmesi gereken bir yer. Adanın iki tarafı Büyük Bahama'ya bakarken, diğer tarafı da Atlantik Okyanusu'na dönük. Kuzeyinde Surfer Plajı, güneyinde ise Okyanus yer alıyor. Tabii bir de Hatchet Bay mağaraları var. Ayrıca 17. yüzyıla ait birçok kalıntıya da bölgede yapılan kazılar sonucu ulaşılmış.

1950'li yıllarda Arthur Vining Davis gibi birçok tanınmış sanayicinin ilgisini çeken adaya, gezgincilerin keşfetmesiyle “özgür” anlamına gelen Eleuthera adı verilir. Bu cennet köşede her yıl Ananas Festivali yapılıyor. 2010 yılında, 25 dönümlük bir de Milli Park açıldı. Park 171 farklı türe ev sahipliği yapıyor. Adanın müdavimleri arasında Robert De Niro gibi yıldızların yanı sıra Galler Prensi de bulunuyor.

2.20130719114424.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 1271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.