1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Osmaniye'de kontrol teknesi suya indirildi
Osmaniye'de kontrol teknesi suya indirildi

Osmaniye'de kontrol teknesi suya indirildi

Osmaniye’deki baraj ve göletlerde sürdürülebilir avcılığın devamının sağlanması amacıyla yaptırılan su ürünleri kontrol teknesi suya indirildi.

A+A-

Osmaniye su ürünleri kontrol teknesi düzenlenen törenle hizmete alındı. Tekne, Aslantaş Barajı 1. Avlak sahası Düziçi bölgesi ve Aslantaş barajı 3. Avlak sahası Kadirli bölgesi, Kalecik barajı, Berke barajı ve Memetli Baraj göllerinde faaliyet gösterecek. Kadirli ilçesi Bahadırlı Köyünde düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ve çevre köylerin muhtarları katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye su ürünleri kontrol teknesinin, ilde sürdürülebilir avcılığın devamının sağlanması amacıyla hizmete alındığını ifade etti. Sağlam, "Amacımız, özellikle baraj gölleri etrafında bulunan yerleşim yerlerinde oturan balıkçıların gelirini düzenli hale getirmek ve balıkların üremelerine imkân vermek için denetimleri etkinleştirmektir. Bundan sonra su ürünleri avcılığında meydana gelecek herhangi bir soruna daha etkin bir şekilde müdahale edilip, zamanında ulaşılabilecektir" diye konuştu.

Teknenin suya indirilmesinin ardından, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tekneye binerek Aslantaş Baraj Gölünde kısa bir tur attı. Vali Coşkun, programın ardından Bahadırlı Köyü sakinleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.