1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Pakistan Gawadar Limanı, yıl sonunda hizmete açılıyor
Pakistan Gawadar Limanı, yıl sonunda hizmete açılıyor

Pakistan Gawadar Limanı, yıl sonunda hizmete açılıyor

Çin Halk Cumhuriyeti'nin mali desteğiyle inşa edilen, Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki Gawadar Limanı'nın yıl sonunda faaliyete geçirileceği belirtildi.

A+A-

Çin Yurtdışı Limanlar Holding Şirketi Başkanı Zhang Baozhong, Gawadar şehrinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gawadar Limanı sayesinde bölgenin ekonomi merkezi olacağını belirterek, "Büyük düzeyde ticaretin olacağını ümit ediyoruz. Biz Gawadar'ı bölge ticaret merkezi olarak görmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Zhang Baozhong, bu yılın sonunda faaliyete geçirilecek Gawadar Limanı'nın 2017 yılında bir milyon ton kargo ticareti kapasitesine ulaşacağını söyledi.Çin Halk Cumhuriyeti'nin 248 milyon dolarlık mali destek verdiği Gawadar Limanı'nın inşasına 2007'de başlanmıştı.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif ise, düşmanlarının böylesine büyük projeye karşı olduğunu ifade ederek, "Komşumuz Hindistan bu kalkınmaya karşı. Hindistan istihbarat Ajansı RAW'ın Pakistan'ı sürekli istikrarsızlığa sürüklemede parmağı var. Şunu açık olarak söylemek istiyorum. Pakistan'ın hiç bir kesiminde karışıklık yaratılmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Gawadar Limanı'ndan en çok Belucistan halkının faydalanacağını kaydeden Şerif, "Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru, hem Pakistan ve Çin, hem de bütün bölge için huzur ve refah koridorudur. Liman bu ülkeleri birbirine bağlayarak büyük ekonomik değişiklik sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Limanın güvenliğinin öncelikleri olduğunu dile getiren Şerif, "Çin- Pakistan ekonomik Koridorun Güvenliği bizim ulusal görevimiz, adım adım her şeyi çok yakından koruyacağız, 15 bin personelden oluşan Özel Koruma Gücü göreve başlamıştır" diye konuştu.

Altın ve diğer doğal kaynakların bulunduğu Belucistan eyaletinde, Beluç aşiretine mensup örgütler 2004'ten bu yana ayrılıkçı silahlı mücadeleye devam ediyor. Pakistan, söz konusu örgütlere Hindistan tarafından maddi yardımın yapıldığını ve bazı Hintli casusların gözaltına alındığını duyurmuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.