1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Palmali’nin 4 tankeri icradan satıldı
Palmali’nin 4 tankeri icradan satıldı

Palmali’nin 4 tankeri icradan satıldı

Rusya Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi tarafından Rus Sberbank’a olan 210 milyon dolar borcuna karşılık iflası onaylanan Palmali Denizcilik Şirketi'nin 4 tankeri satıldı.

A+A-

Palmali Şirketler Grubu’nun sahibi Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu Palmali Denizcilik'in Rostov ofisine bağlı olan 4 tanker açık artırma ile satıldı. Tankerlerin satışından 8 milyon dolar elde edildi.

2’sini Nijeryalı şirket aldı

Palmali’nin Rostov ofisine ait tankerlerden 2’sini  Nijeryalı şirket Deep Frontline Shippers’in aldıdığı belirtiliyor.  Nijeryalı denizcilik şirketi icradan satın aldığı , 6,600 dwt'lık Riroil 2'nin adını Vedmata ve Riroil 3'ün (adını da  Vishvamata, olarak değiştirdi.

Palmali’nin Rostov ofisine ait 2 tankeri satın alan Nijeryalı Deep Frontline 2010 yılında kuruldu ve 13 gemiden oluşan bir filoya sahip.  

3. gemi Karadeniz Holding’e satıldı

Palmali'nin üçüncü tankerinin ise, geleneksel okyanus ticaret gemilerini Irak ve Lübnan gibi enerji bakımından fakir ülkelere hizmet eden yüzen elektrik santrallerine dönüştüren bir şirket olan Karadeniz Holding’in satın aldığı ileri sürüldü.  

Palmali Holdinge ait 2003 yılı yapımı 6,600 dwt'lık Riroil 1 gemisinin Powership Ayberk Bey adı altında Karadeniz Holding filosuna katıldığı belirtiliyor. Bu arada  Karadeniz Holding Aralık ayında enerji gemisine dönüştürmek amacıyla başka bir gemi satın aldı ve  4.600 dwt’luk 1991 yılında inşa edilen bu gemide  Powership Erol Bey olarak adlandırıldı.

Yunan alıcı           

Palmali’nin  son tankeri de Dimitris Melissanidis'in kurduğu Hellenic Environmental adlı şirketin filosuna katıldı.

Rus Sberbank tarafından satışa sunulan 6.0000 dwt'lık Riroil 4 adlı tanker bu ay Hellenic Environmental Center'ın filosunda işlem görmeye başladı.

Palmali’ye ait Riroil 4adlı tankeri filosuna katan  Yunanlı denizcilik şirketi Hellenic Environmental, geçen yıl ABD'de Aegean Marine Petroleum'u alma girişiminde de bulunmuştu. Ancak Aegean Marine hissedarları bu satışa karşı çıkmıştı.

Kaynak: Tradewinds

Vira Haber

Bu haber toplam 7449 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.