1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Palmali’nin Rostov ofisi iflas etti
Palmali’nin Rostov ofisi iflas etti

Palmali’nin Rostov ofisi iflas etti

Rusya Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi, Palmali Denizcilik Şirketi'nin Rus Sberbank’a olan 210 milyon dolar borcuna karşılık iflasını onayladı.

A+A-

Palmali Şirketler Grubu’nun sahibi Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu Palmali Denizcilik'in Rostov ofisi iflas etti. Rusya Rostov Bölgesi Tahkim Mahkemesi, Palmali Denizcilik Şirketi'nin Rus Sberbank’a olan 210 milyon dolar borcuna karşılık iflasını onayladı.

Rostov Bölge Ticaret Mahkemesi, Rus Tanker Şirketi Palmali Shipping’in iflas ettiğini açıklarken, bankalar yaklaşık 210 milyon dolarlık borcu filo satışlarıyla kurtarmanın peşinde.

Rus gazetelerinde çıkan habere göre filonun satışı Rostov Bölge Ticaret Mahkemesinin verdiği kararı takiben yapılabilecek.

Aynı gazetenin iddiasına göre Rostov Bölge Mahkemesi şirketin alacaklıların borçlarının tahsil edilmesi için harekete geçti. Habere göre şirketin 58 parçadan oluşan filosu teminat olarak bankalara gösterildi.

Uzun süredir şirketin iflastan kurtulması için bir mali iyileştirme planı bekleniyordu. Ancak Eylül ayında yapılan bir toplantıda Sberbank iflas işlemlerinin başlatılmasını gündeme almıştı.

Palmali LLC'nin CEO'su Alexei Mikhelev, konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bu arada raporda arabuluculuk yapan Kalinka Shipping CEO'su Yevgeny Dolgikh ,Palmali şirketinin sahip olduğu nehir tipi sıvı olmayan yakıt gemilerinin satışının zor olduğunu söyledi.

Kaynak: Tradewindsnews.com

Vira Haber

Bu haber toplam 11170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.