1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Petrobras'tan ABD'ye 'anlaşalım' teklifi
Petrobras'tan ABD'ye 'anlaşalım' teklifi

Petrobras'tan ABD'ye 'anlaşalım' teklifi

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, yolsuzluk skandalı nedeniyle para kaybedenlerin ABD'de açtıkları davaları sona erdirmek için uzlaşma yoluna gitti.

A+A-

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, ABD'de açılan davaların kapanması için 2 milyar 950 milyon dolar ödemek istiyor. Petrobras'ta yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Brezilya'da başlatılan soruşturma sonrası yabancı yatırımcı kandırıldıkları gerekçesiyle ABD'de dava açmıştı

Brezilya devlet petrol şirketi Petrobras, ABD'de şirket hisselerini satın alan yabancı yatırımcıların, yolsuzluk operasyonları sonrası açtıkları davaların kapanması için 2 milyar 950 milyon dolar ödemek istediğini açıkladı.

Petrobras tarafından yapılan açıklamada, şirketin, ABD'deki hisse sahibi davacılara 2 milyar 950 milyon dolar ödemek istediği belirtilirken yapılacak anlaşmayla, ABD'deki hukuk mücadelesinin sona ereceği ifade edildi.

Ödemelerin 3 taksit halinde yapılabileceği aktarılan açıklamada şirketin de yatırımcılar gibi yolsuzluk kurbanı olduğu belirtildi.

Eğer Petrobras’ın duyurduğu anlaşma New York mahkemesi tarafından onaylanırsa, mevcut tüm davalar kapanacak ve gelecekte yeni dava da açılamayacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 4004 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.