1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Petrol 15 ayın zirvesine doğru
Petrol 15 ayın zirvesine doğru

Petrol 15 ayın zirvesine doğru

Petrol fiyatları ABD'de yükselen taleple 15 ayın zirvesine yaklaşırken, Brent-WTI farkı gittikçe daralıyor.

A+A-


Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de stokların üst üste 2. ay düşmesi üzerine 15 ayın zirvesine yakın seviyelerde seyretti. Brent ve WTI arasındaki fark ise Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyeye indi.

Petrol vadelileri dün yüzde 2.9 yükselmesinin ardından bugün kazançlar ve kayıplar arasında gel-git yaşadı. Ham petrol stokları geçtiğimiz hafta resmi verilere göre 9.87 milyon varil düşüş gösterdi. Bu rakam Bloomberg anketinde ortaya çıkan yüzde 3.2'lik düşüş tahmin medyanının 3 katından daha fazla. Mısır'da Müslüman Kardeşler liderinin tutuklanması emri çıkarılırken, ordu destekli geçici hükümet ve İslami kesim arasındaki gerilim de tırmandı.

Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Özellikle ABD ekonomisinin toparlanmasıyla petrole olan talep açıkça görülüyorki yükselişte. Ortadoğu'daki gerilimler fiyatları yükselten bir potnsiyele sahip ama WTI ve Brent petrol arasındaki farkın azalıyor olması bu fiyat artışının aslında yükselen talepten kaynaklandığını gösteriyor" yorumunu yaptı.

Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı 5 sent düşerek Sidney saatiyle 14:03'te New York Mercantile Exchange'de 106.47 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 45 üzerinde gerçekleşti. Kontrat dün 2.99 dolar yükselerek 106.52 dolardan kapandı ve 27 Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi yakaladı.
Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 25 sent düşerek 108.26 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolün Brent petrole olan varil fiyat farkı 1.81 dolar oldu.

Finansgündem

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.