1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Plaj voleybolü turnuvası başlıyor
Plaj voleybolü turnuvası başlıyor

Plaj voleybolü turnuvası başlıyor

Epirden 2012 Bayanlar Plaj Voleybolu Turnuvası'nın 2. etabı, 29 Haziran'da Antalya'da başlayacak.

A+A-

Turnuvanın organizatörü Hasan Uğur Epirden, düzenlenen basın toplantısında, 29 Haziran'da Konyaaltı Baki Beach 11 No'lu plajda oynanacak maçlarda ikişer kişiden 8 takımın mücadele edeceğini söyledi. Turnuvayı birinci bitiren takıma 600 dolar, ikinciye 300 dolar ve üçüncüye ise 100 dolar para ödülü verileceğini belirten Epirden, turnuvada birinci olacak takımın, Türkiye Voleybol Federasyonu eski hakemlerinden Nurhan Çiftçibaşı adına verilen kupanın sahibi olacağını ifade etti.

Plaj voleybolunun sadece spor olarak düşünülmemesi gerektiğini, aynı zamanda büyük bir turizm faaliyeti olduğunu dile getiren Epirden, buna herkesi inandırmak için çalıştığını ve bunu görmeden hayata gözlerini yummak istemediğini anlattı. Antalya'nın plaj voleybolu için çok uygun olduğunu ve Konyaaltı sahil şeridinin iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Epirden, başka ülkelerin daha kısıtlı imkanlarla plaj voleybolu yapmaya çalıştığını kaydetti.

Epirden, turnuva için Konyaaltı Plajı'na özel kum getirileceği söyledi. Turnuvayı destekleyen Konyaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de turnuvada maçların, 17.00-21.00 saatleri arasında oynanacağını belirtti. Böcek, turnuvada Bulgaristan, Ukrayna, Finlandiya, Polonya, İtalya ve Türkiye'den takımların mücadele edeceğini kaydetti. Başkan Böcek, ''Konyaaltı'nda 5 yıl aradan sonra ilk kez resmi olarak plaj voleybolu oynanacak. Turnuvayı 132 ülke, internet aracılığıyla takip edecek'' dedi. Turnuva, 1 Temmuz Pazar günü sona erecek.

AA

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.