1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Polonya'dan Avrupa Birliği'nin sığınmacı anlaşmasına ret
Polonya'dan Avrupa Birliği'nin sığınmacı anlaşmasına ret

Polonya'dan Avrupa Birliği'nin sığınmacı anlaşmasına ret

Polonya Meclisi, Avrupa Birliği’nin sığınmacıların kota sistemi ile dağıtılmasını öngören anlaşmasına itiraz içeren kararı kabul etti.

A+A-

Polonya haber ajansı PAP’a göre, Polonya Meclisi, AB'nin sığınmacıların kota sistemiyle ilgili kararını 158’e karşılık 267 oyla kabul etti. 14 milletvekili ise çekimser kaldı.

Meclis tarafından yayınlanan kararnamede, "Sığınmacıların kotayla dağıtılma sistemini protesto ediyoruz. Sığınmacı politikasının enstrümanları Polonya devletinin elinde kalmalı. Bu, Avrupa’da yaşanan sığınmacı krizi nedeniyle artan sosyal gerginlik açısından çok önemlidir” ifadeleri yer aldı.

Kararda ayrıca, çatışma bölgelerine ve komşu ülkelere insani ve maddi yardım yapılmasına tam destek verildiği vurgulandı.

“AB üyesi ülkelere 120 bin sığınmacının kota sistemiyle dağıtılmasını öngören anlaşmayı olumsuz değerlendiriyoruz" denilen kararda meclis, bekar kadınlara, çocuklara ve dini azınlıkları temsil eden kişilere özel yardım elinin uzatılması için hükümete çağrıda bulundu.

AB liderleri, kota sistemi ile Yunanistan ve İtalya’daki sığınmacıları üye ülkelere dağıtmayı kararlaştırmıştı. Anlaşmaya göre Polonya’nın, Suriye, Irak ve Eritre uyruklu olmak üzere toplam 6 bin 800 sığınmacıyı kabul etmesi gerekiyor.

Polonya hükümeti yetkilileri, Brüksel’deki terör saldırıları sonrasında ülkeye sığınmacı kabul etmek istemediklerini söylemişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.